Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα – Τι πρέπει να προσέξετε

Οικονομία


Με μεγάλες προσδοκίες ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Με μεγάλες προσδοκίες ξεκινούν τη  Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.

Την επόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά σε όλη τη χώρα από 11πμ έως 8μμ.

Διαβάστε επίσης: Εκπτώσεις: Η αγαπημένη μας καλοκαιρινή λέξη μετά τις διακοπές έφτασε στο SHOPFLIX.gr

Οι θερινές εκπτώσεις είναι μία ευκαιρία για τους καταναλωτές να προμηθευτούν ορισμένα προϊόντα σε καλύτερες τιμές ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών καθώς η ακρίβεια έχει τσακίσει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης: ΕΣΑ: Μεγάλες εκπτώσεις, υψηλές προσδοκίες για την αγορά

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος αναφορικά με το θέμα των θερινών εκπτώσεων αναφέρει πως: «Κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 17 Ιουλίου οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές».

O Κορκίδης

Επίσης σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σημειώνει ότι: «Από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου ξεκινά ένα μεγάλο διάστημα ανακούφισης απέναντι στην ακρίβεια και υπέρ των βεβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών, που θα διαρκέσει 50 ημέρες, έως τις 31 Αυγούστου και ενδείκνυται για «έξυπνες» αγορές».

Ο εμπορικός κόσμος της Αττικής διατηρεί την αισιοδοξία του και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για μεγαλύτερη κατανάλωση από πέρυσι στις αυξημένες τουριστικές ροές, κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων, όπου και οι τουρίστες θα μπουν στο άθροισμα του τζίρου με την «εισαγόμενη κατανάλωση».

Το επιθυμητό είναι όλοι οι καταναλωτές να «εκμεταλλευτούν» τις συμφέρουσες τιμές για τις αγορές τους και οι επιχειρήσεις λιανικής να ρευστοποιήσουν το εποχικό εμπόρευμά τους.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία (άρθρο 15 του νόμου 4177/2013) αναφέρει πως τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

* Κατά…Πηγή: Source link