Κίνδυνος ηλεκτρονικής απάτης καθυστερεί την ψηφοφορία των Τόρις

Κόσμος


Η υπηρεσία ασφάλειας GCHQ προειδοποίησε ότι οι χάκερ στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια των πολιτών.

Η ψηφοφορία για τον επόμενο πρωθυπουργό έχει καθυστερήσει, αφού η υπηρεσία ασφάλειας GCHQ προειδοποίησε ότι οι χάκερ στον κυβερνοχώρο θα μπορούσαν να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια των πολιτών.

Το Συντηρητικό Κόμμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδια του να επιτρέψει στα μέλη να αλλάξουν την ψήφο τους για τον επόμενο ηγέτη αργότερα στην ψηφοφορία λόγω των ανησυχιών για ηλεκτρονική απάτη.

Μπροστά η Λιζ Τρας

Η Λιζ Τρας έχει διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του Ρίσι Σούνακ στην κούρσα για την ηγεσία των Τόρις, σύμφωνα με δημοσκόπηση μελών του κόμματος από την YouGov.

Η νέα έρευνα δείχνει την υπουργό Εξωτερικών κ. Tρας, με το 60% των ψήφων και τον πρώην καγκελάριο κ. Sunak το 26%.

Αυτό το προβάδισμα των 34 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των μελών των Τόρις, είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της YouGov τον περασμένο μήνα, η οποία έφερε την κ. Tρας 18 μονάδες μπροστά.

Ωστόσο υπάρχουν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων καθώς γίνονται πολύ λιγότερες συγκριτικά με εκείνες για γενικές εκλογές.Πηγή: Skai News