Ιτούδης: «Εχουμε έναν τελικό μπροστά μας – Αυτά πρέπει να κάνουμε»

Αθλητικά


Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το αυριανό ματς της Εθνικής με την Τσεχία για τη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Προ των πυλών βρίσκεται η μεγάλη μάχη της Ελλάδας με την Τσεχία για τους «16» του Eurobasket.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για το αυριανό (11/9) ματς με την παρέα των Σατοράνσκι – Βέσελι και στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει η Εθνική μας ομάδα για να φύγει με το ροζ φύλλο από την αρένα του Βερολίνου.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης, πριν την αναμέτρηση με την Τσεχία: 

«Το Βερολίνο είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο γιατί πας στα 800 μέτρα και βρίσκεσαι στον παράδεισο. Η ζωή μας δίνει πράγματα, βέβαια πρέπει να πάμε να τα πάρουμε.

Δεν ξέρω τι πρέπει να μας δώσει αύριο η ζωή. Παίζουμε αύριο με έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο που έχει τον ίδιο προπονητή την ίδια φιλοσοφία. Ξεχωρίζουν οι Σατοράνσκι – Βέσελι, αλλά πολλά παιδιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά.

Μέχρι τώρα είναι η ομάδα που ανα κατοχή έχει τους περισσότερους πόντους, είναι μέσα στις ομάδες με το καλύτερο passing game. Έχουν πολλοί καλούς σουτέρ και είναι ένας δύσκολος αντίπαλος.

Δε θα μοιραστώ το πλάνο μας, κάναμε τα βίντεο, όπως έχουμε και αύριο. Θα μονομαχήσουμε στο γήπεδο και αυτό είναι που μας έχει κάνει να κερδίσουμε το σεβασμό.

Η Τσεχία έχει αρκετούς δημιουργούς. Είναι ένα κομμάτι που μας απασχολεί, όμως έχουμε καλούς αμυντικούς, καλά κορμιά και μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις καταστάσεις.

Προσπαθήσαμε και γίναμε καλύτεροι, βάλαμε και άλλα κομμάτια στο παιχνίδι μας στον όμιλο. Τώρα έχουμε έναν τελικό και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Θεωρώ πως βοηθάνε τα έμπειρα παιδιά που έχουμε και έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο και έχουν παίξει σε must do games. Πρέπει να το προσεγγίσουμε σωστά το παιχνίδι, όλες οι ομάδες είναι εδώ για κάποιο λόγο. Οι πιθανότητες είναι 50-50 όλα θα κριθούν στο παρκέ και θα διεκδικήσουμε αυτά που θα μας δώσει η ζωή και θέλουμε να πάρουμε».Πηγή: in.gr