Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας σήμερα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο – Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα

Πολιτική


Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τη βασική ευθύνη μαζί με τον στρατό και μαζί με τους Εβρίτες, και υλοποιούν όλοι μαζί το Σχέδιο «Ακρίτας»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», αναφέρθηκε αρχικά στην σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας

«Τιμώ προσωπικά την μνήμη του. Υπήρξε ένα θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, της δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κι οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται πολιτικά, όπου κι αν ανήκουν, και ανεξάρτητα από το ποιος πήρε στο χέρι του το όπλο για να τους δολοφονήσει. Να υπενθυμίσω σε όλους, ότι την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή», οδήγησε στην δικαιοσύνη μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η δίκη ολοκληρώθηκε από κυβέρνηση της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Στη συνέχεια μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα στον Έβρο, τονίζοντας ότι η πίεση έχει πολλαπλασιαστεί, καθώς από την αρχή του χρόνου έχουν επιχειρήσει να μπουν από εκεί, πάνω 150.000 παράνομοι μετανάστες – και μόνο τον μήνα Αύγουστο ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από 40.000.

  • Διαβάστε επίσης Στέλεχος της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη σέρνει στα δικαστήρια το ΚΚΕ
  • Διαβάστε επίσης Παύλος Φύσσας: Σήμερα η μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης στο Κερατσίνι – «Πάντα παρών»

Εγρήγορση και επιφυλακή

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τη βασική ευθύνη μαζί με τον στρατό και μαζί με τους Εβρίτες, και υλοποιούν όλοι μαζί το Σχέδιο «Ακρίτας», δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει παράνομα τα σύνορα μας. «Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι» σημείωσε.

Παράλληλα, ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, δηλώνοντας εμφατικά ότι «εάν συμβεί μαζική προσπάθεια από συγκεκριμένο σημείο, υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Δεν είναι στα λόγια…Πηγή: in.gr