Θα πάει ο Ερντογάν στα κατεχόμενα στην επέτειο εισβολής του Αττίλα;

Πολιτική


Συνεχίζει τα… παιχνίδια ο Τούρκος πρόεδρος

Ουδείς ακόμα γνωρίζει να πει μετά βεβαιότητος εάν ο Ταγίπ Ερντογάν επισκεφθεί την Κύπρο, την επέτειο της τουρκικής εισβολής στο νησί. Κάποιες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την Άγκυρα αναφέρουν ότι ο Ερντογάν σκοπεύει να επισκεφθεί το Ιράν στις 19 Ιουλίου. Και γιατί στο Ιράν; Παραμονή μάλιστα της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής;

Πηγαίνει, λένε οι ίδιες πληροφορίες, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στις σχέσεις του Ιράν με την Τουρκία και κυρίως, της σκλήρυνσης της στάσης της Τεχεράνης έναντι των τουρκικών προθέσεων για επέμβαση στη βόρεια Συρία.

  • Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Οι Γκρίζοι Λύκοι αποφάσισαν να γράψουν στα ελληνικά τις απειλές τους

Οι συνέπειες της «επίσκεψης»

Βέβαια ο Τούρκος Πρόεδρος πηγαίνει στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου και δεν έχει ανακοινωθεί πόσο θα μείνει εκεί, τη στιγμή που η μαύρη επέτειος είναι στις 20 Ιουλίου και ο εγκάθετος του τουρκικού καθεστώτος κ. Τατάρ έχει ετοιμάσει φιέστα στα κατεχόμενα.

Άλλωστε ισχύει η ανακοίνωση ότι ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα για τον θεμέλιο λίθο του ψευδοπροεδρικού μεγάρου των Τουρκοκυπρίων. Έως τώρα το μόνον που άλλαξε είναι η πληροφορία ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου.

Εάν οι πληροφορίες τελικά επιβεβαιωθούν και ο Ερντογάν αποφύγει να επισκεφθεί το κατεχόμενο από τους εισβολείς του Αττίλα βόρειο τμήμα της Κύπρου, τότε αυτό θα είναι αποτέλεσμα πιέσεων του διεθνούς παράγοντα, αφού υπήρξαν φήμες ότι με την επίσκεψή του αυτή θα δρομολογούσε και τη δήλωση πρόσθεσης για προσάρτηση των κατεχομένων. Δεν φαίνεται και τόσο απλό για τον Ταγίπ Ερντογάν να κάνει τέτοια κίνηση που θα προκαλούσε αφενός σοβαρές εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ- Τουρκίας και αφετέρου πλήρη ενταφιασμό κάθε προσπάθειας στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Αφήστε που θα υπάρξουν και αντιδράσεις από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων.

Η σύγχυση με τα εγκαίνια του αεροδρομίου

Αυτή την περίοδο οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται σε αναβρασμό. Αυτό συμβαίνει λόγω του περιβόητου μνημονίου «οικονομικής στήριξης» ανάμεσα στο κατοχικό καθεστώς Τατάρ και στην Άγκυρα, που όχι μόνον προκάλεσε διαμαρτυρίες αλλά και τρόμο ανάμεσα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Με αυτό,…Πηγή: in.gr