Η συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου cheesecake με ricotta, χωρίς γλουτένη

Γαστρονομία


To μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται περίπου 2 ώρες μέχρι να φτάσει στο πιάτο σου. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι θα έχεις ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο χωρίς γλουτένη.

Μπορείς να το σερβίρεις με λιωμένη σοκολάτα, σάλτσα φρούτων ή σάλτσα καραμέλας.

Τι θα χρειαστείς για 8 μερίδες:

10 κουταλιές της σούπας (150γρ) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για το σκεύος

2 κουταλιές της σούπας corn flour, συν επιπλέον για το σκεύος

8 αυγά

2 φλιτζάνια (400γρ) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κιλό τυρί ρικότα

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Χυμό από ½ πορτοκάλι

Χυμό από ½ λεμόνι

1½ κουταλάκι baking powder

Πώς να το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Βουτύρωσε ένα ταψάκι και πασπάλισε λίγο corn flour.

Στο μπολ του μίξερ με το σύρμα, χτύπησε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν φουσκώσουν και το χρώμα τους να ανοίξει. Πρόσθεσε τη ρικότα και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο, το corn flour, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και το baking powder και ανακάτεψε καλά. Μετάφερε σε ένα μεγάλο μπολ και καθάρισε καλά το μπολ του μίξερ και το εξάρτημα.

Στον καθαρό κάδο του μίξερ, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Και ένωσε τα δύο μείγματα μεταξύ τους. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί.

Ψήσε για 1 ώρα. Άφησε το κέικ να ξεκουραστεί 30 λεπτά μέσα στον φούρνο, χωρίς να ανοίξεις την πόρτα.

Βγάλε κι άφησε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρεις από το ταψί.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σκορπιός και άλλα 3 ζώδια που ζουν για να εξουσιάζουν τους άλλους

Οι 5 τάσεις στα κοσμήματα που ανυπομονούμε να ακολουθήσουμε



Πηγή: Skai News