Η προτομή του ποιητή της θάλασσας Νίκου Καββαδία κοσμεί τον Πειραιά

Πολιτική


Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά  κ. Παύλος Σκλαβούνος

Τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία τίμησαν ο Δήμος Πειραιά και η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του που πραγματοποιήθηκαν χθες, στο λιμάνι του Πειραιά, στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά  κ. Παύλος Σκλαβούνος. Το έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Άγγελος  Βλάσσης. Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Σκλαβούνος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σε μια σημαντική στιγμή για την πόλη του Πειραιά και το μεγάλο λιμάνι της χώρας, στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ποιητή της θάλασσας, Νίκου Καββαδία.

Η φιλοτέχνηση και τοποθέτηση της προτομής του Καββαδία στον Πειραιά αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, καθώς ο σημαντικός αυτός ποιητής, ο ναυτικός πρώτα απ’ όλα, Νίκος Καββαδίας, είχε καταγωγή από την Κεφαλονιά και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε επί της θητείας μας να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία και από σήμερα η προτομή του Καββαδία θα κοσμεί την πόλη μας, σε αυτό το σημείο, δίπλα στη θάλασσα που τόσο αγάπησε.

Άλλωστε ο Πειραιάς, η πόλη της ναυτοσύνης και των ναυτικών μας, οφείλει τιμή σε αυτή τη σπουδαία ποιητική φυσιογνωμία. Ο Καββαδίας με το έργο του, το οποίο μελοποίησαν οι σπουδαιότεροι Έλληνες συνθέτες, βρίσκεται, ακόμα και στις ημέρες μας, στην καρδιά και την ψυχή κάθε ναυτικού που ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς που  πραγματοποιούμε την εκδήλωση αυτή στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας του Δήμου Πειραιά. Οι Ημέρες Θάλασσας είναι γιορτή, είναι πολιτισμός, είναι ιστορία, είναι όλα αυτά που έχουν διαμορφώσει τη φυσιογνωμία του…Πηγή: in.gr