Η Ολυμπιονίκης Κέλι Χολμς αποκάλυψε πως είναι γκέι – Το κρατούσε μυστικό για 34 χρόνια

Lifestyle


«Πρέπει να το κάνω, για μένα. Είναι δική μου απόφαση. Είμαι αγχωμένη που το λέω. Αισθάνομαι λες και θα εκραγώ από τον ενθουσιασμό μου», είπε σε συνέντευξή της στη «Sunday Mirror»

«Μερικές φορές κλαίω από ανακούφιση. Από τότε που πήρα την απόφαση να το αποκαλύψω, έπαψα να φοβάμαι», αναφέρει σε κυριακάτικη εφημερίδα η Ολυμπιονίκης Κέλι Χολμς

Η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι συνειδητοποίησε ότι είναι ομοφυλόφιλη στην ηλικία των 17 ετών, αφού φίλησε μια συναθλήτριά τη και ότι η οικογένεια και οι φίλοι της το γνωρίζουν από το 1997.

«Πρέπει να το κάνω, για μένα. Είναι δική μου απόφαση. Είμαι αγχωμένη που το λέω. Αισθάνομαι λες και θα εκραγώ από τον ενθουσιασμό μου», είπε σε συνέντευξή της στη «Sunday Mirror». 

Η 52χρονη είχε κατακτήσει το χρυσό στα 800 και τα 1.500 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Στην καριέρα της, μέτρησε επτά χρυσά, οκτώ αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια, σε Ολυμπιακούς, Αγώνες της Κοινοπολιτείας και Πρωταθλήματα Ευρώπης. Ανακοίνωσε την… αλήθεια της με αφορμή το βρετανικό Pride, που συμπληρώνει φέτος τα 50 του χρόνια. 

Η Χολμς αποκάλυψε, επίσης, ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία, εξαιτίας του ότι έπρεπε να κρύβει τη σεξουαλικότητά της και ότι έπρεπε να κρατήσει μυστικές αρκετές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Βασιλικό Σώμα Στρατού Γυναικών, από φόβο μήπως την περάσουν από δικαστήριο.

Μέχρι το 2000, ήταν παράνομο για τους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον βρετανικό στρατό και σε άλλα Σώματα Ασφαλείας και η Κέλι Χολμς φοβόταν ότι θα αντιμετωπίσει επιπτώσεις για την παραβίαση αυτού του νόμου κατά τη διάρκεια της θητείας της. Επικοινώνησε με έναν στρατιωτικό το 2020 για να μάθει αν θα μπορούσε να της επιβληθούν κυρώσεις για παραβίαση των κανόνων του στρατού και της είπαν ότι δεν δεν θα της επιβληθούν.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Skai News