Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς ποζάρει με μαγιό για… τo δικαίωμα στην άμβλωση

Lifestyle


«Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου και θέλω να σας πω να κρατήσετε τις απαγορεύσεις σας μακριά από αυτό», γράφει η 19χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς στο Instagram 

«Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου και θέλω να σας πω να κρατήσετε τις απαγορεύσεις σας μακριά από αυτό», γράφει η 19χρονη κόρη του Μπιλ Γκέιτς, Φίμπι στο Instagram. 

Η κόρη του Μπιλ Γκέιτς συμμετέχει στην καμπάνια «Bans Off our Bodies» για την προστασία του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

«Κάθε άτομο δικαιούται πρόσβαση στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία. Αυτή τη στιγμή, το Ανώτατο Δικαστήριο είναι έτοιμο να τερματίσει το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση. Ελάτε μαζί μου και με εκατομμύρια άλλες γυναίκες στον αγώνα μας για αυτό το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», γράφει η Φίμπι Γκέιτς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να υπερασπισθούν το δικαίωμα στην άμβλωση, που απειλείται από το Ανώτατο δικαστήριο, το οποίο φαίνεται έτοιμο να οπισθοδρομήσει μισό αιώνα μετά την ιστορική απόφαση για την προστασία της άμβλωσης.

Αν και υποστηρίζεται από την πλειοψηφία του πληθυσμού, σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το δικαίωμα στην άμβλωση είναι ένα θέμα που διχάζει μετά την ιστορική απόφαση Roe v. Wade του 1973 που προστατεύει το δικαίωμα των Αμερικανίδων στη διακοπή της κύησης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, οι έξι από τους εννέα δικαστές του οποίου είναι από συντηρητικοί έως ακραία συντηρητικοί χάρις στους μοιραίους διορισμούς της περιόδου Τραμπ που ανέτρεψαν την ισορροπία, ετοιμάζεται να δυναμιτίσει τον Ιούνιο το δικαίωμα στην άμβλωση. Η απόφασή του αναμένεται στο τέλος του Ιουνίου. 

Οι Δημοκρατικοί του Κονγκρέσου έχουν υποσχεθεί να προστατεύσουν το δικαίωμα στην άμβλωση στις πολιτείες όπου έχουν την πλειοψηφία.

Η ανάρτηση της Φίμπι Γκέιτς περιλαμβάνει και δύο infographics που ενημερώνουν το κοινό για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης και τους τρόπους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην καμπάνια

Το δεύτερο nfographic για την καμπάνια για τις αμβλώσεις

Η ανάρτηση της Φίμπι Γκέιτς περιλαμβάνει και δύο infographics που ενημερώνουν το κοινό για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης και τους τρόπους που μπορεί κάποιος να συμμετέχει στην καμπάνια. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Skai News