Η Βίλα Λουμίδη στο Μαρούσι ανακατασκευάζεται

Πολιτική


Σε σύγχρονο πολιτιστικό χώρο αναμένεται να μετατραπεί η ερειπομένη μέχρι σήμερα Βίλα Λουμίδη στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά την σύμβαση έναρξης των εργασιών ανακατασκευής της που υπογράφηκε σήμερα μεταξύ του Δήμου και της εταιρίας που αναδείχθηκε μέσα από διαγωνιστικές διαδικασίες.

Υπεγράφη η σύμβαση του Δήμου Αμαρουσίου με την ανάδοχο εταιρία για το έργο αποκατάστασης – αξιοποίησης της Βίλας Λουμίδη.

Το έργο, προϋπολογισμού 927.790,65€ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και από ίδιους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου. Η δημοπράτηση του έργου έγινε με ανοιχτό διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει: «Ακόμη ένα έργο που θα αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και μοχλό εμπορικής ενδυνάμωσης της πόλης μας, ξεκινά.

Το κτίριο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (έναντι της πλατείας Ηρώων), φτάνει η ώρα να αποκτήσει την πολιτιστική υπόσταση που του αξίζει και να μετατραπεί από ένα ερειπωμένο κτίσμα σε σύγχρονο πολιτιστικό πολυχώρο».

Οι φωτογραφίες είναι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις της τελικής μορφής που θα λάβει το διατηρητέο «Βίλα Λουμίδη».Πηγή: in.gr