ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να αναβάλει τη δίκη του Στιβ Μπάνον

Κόσμος


«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να καθυστερήσει αυτή η υπόθεση περαιτέρω», είπε ο δικαστής Καρλ Νίκολς, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Δικαστής απέρριψε χθες Δευτέρα το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης του Στιβ Μπάνον –άλλοτε στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ–, που διώκεται για «παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου», παρά την όψιμη προσφορά του να συνεργαστεί, καταθέτοντας ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως ιδίως στις ευθύνες του πρώην προέδρου για την επίθεση εναντίον του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021.

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να καθυστερήσει αυτή η υπόθεση περαιτέρω», είπε ο δικαστής Καρλ Νίκολς, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο κ. Μπάνον, άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, διώκεται ποινικά διότι αρνήθηκε επί μήνες να συνεργαστεί με την ειδική εξεταστική επιτροπή. Η δίωξη σε βάρος του 68χρονου ασκήθηκε τον Νοέμβριο του 2021· η δίκη του έχει οριστεί να αρχίσει τη 18η Ιουλίου.

Συνήγοροί του ζήταγαν να καθυστερήσει η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ως τον Οκτώβριο, ώστε να μην συμπέσει με τις δημόσιες ακροάσεις της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, αίτημα όμως το οποίο απέρριψε ο δικαστής.

Το σαββατοκύριακο, ο Στιβ Μπάνον έκανε εντέλει στροφή 180 μοιρών, αποδεχόμενος να συνεργαστεί στην έρευνα, κάτι που εισαγγελέας εξέλαβε ως «ελιγμό της ύστατης στιγμής για να αποφύγει» τη δίκη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: Skai News