Ηλιόπουλος: Τεράστια κοινωνική ανάγκη να γίνουν εκλογές και να ηττηθεί η κυβέρνηση

Πολιτική


Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε πλιάτσικο

«Χρειάζεται να φύγει αυτή η εγκληματική κυβέρνηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μια κυβέρνηση που λεηλατεί τους πολίτες και συσσωρεύει μόνο δεινά για την επόμενη μέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε πλιάτσικο, ενώ μίλησε για «κωμική και τραγική ταυτόχρονα, επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επιδοτηθεί σαν αγρότης». «Δεν θα έβαζα στοίχημα ότι τώρα δεν θα πάρει και επιδότηση για τις νέες ηλεκτρικές συσκευές», σχολίασε.

Τόνισε ότι «όμως, όταν μιλάμε για πλιάτσικο, αναφερόμαστε πρώτα απ’ όλα στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση βιάζεται να ξεπουλήσει τη ΛΑΡΚΟ οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυση, τη στιγμή που η τιμή του νικελίου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, τη στιγμή που συζητάμε ότι πρέπει να επιστρέψει η παραγωγή στην Ευρώπη και ότι χρειάζονται δημόσια εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις».

Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη σημαίνει απαξίωση του δημόσιου πλούτου, φτωχοποίηση και ανεργία για τους εργαζόμενους», είπε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM». Στο ίδιο πλαίσιο ανέφερε ότι «αυτές τις μέρες, ο επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Στάσσης, φρόντισε να πάρει άλλα 800 χιλιάρικα σε μετοχές κι αυτό ενώ οι πολίτες βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να είναι μεγαλύτεροι από το μισθό και τη σύνταξή τους».

Πρόσθεσε ότι «τα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ έχουν δώσει στον εαυτό τους 7 εκατ. ευρώ σε μετοχές» και πως «κριτήριο της διοίκησής τους δεν είναι αν μπορεί ο πολίτης να βγάλει το μήνα, αλλά να πηγαίνει καλά η μετοχή της ΔΕΗ ώστε να μπορούν να συσσωρεύουν περισσότερα κέρδη». «Είναι φανερό ότι σε αυτό ο κ. Στάσσης δεν λειτουργεί από μόνος του, αλλά έχει πλήρη κάλυψη από τον κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

Διαβάστε επίσης «Βαίνομεν προς εκλογάς; Ασε να βαίνομεν…»

Διαβάστε επίσης Νίκος Ανδρουλάκης στο «Βήμα»: Εξωτερική πολιτική με πυροτεχνήματα δεν γίνεται

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι πρέπει «να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας και ένα κίνημα αλληλεγγύης ώστε κανένα λαϊκό νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς ρεύμα», ώστε «να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι στη…Πηγή: in.gr