Ζελένσκι: Ευγνώμων για την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ

Κόσμος


Προηγήθηκε η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ για την αποστολή ενός νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του προς τους Αμερικανούς για την παροχή πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας, την οποία του γνωστοποίησε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν.

«Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια νέα ενίσχυση της άμυνάς μας, μια νέα δόση βοήθειας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων», τόνισε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτή την υποστήριξη, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την άμυνά μας στο Ντονμπάς», την περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, επίκεντρο των τρεχουσών ρωσικών επιθέσεων.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει κυρίως όπλα του πυροβολικού και οβίδες, αλλά και αντιπλοϊκούς πυραύλους.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι πληροφόρησε τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για την παροχή αυτού του νέου πακέτου βοήθειας, ύψους περίπου 1 δισεκ. δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή: Skai News