Επιστροφή στο… 2015: Φωτιές άναψε στη Βουλή ο Βαρουφάκης – Κόντρα Πλεύρη με Σκουρλέτη

Πολιτική


Ανοιχτός στο διάλογο για κυβερνητική συνεργασία ο Γ. Βαρουφάκης αλλά πριν από τις εκλογές και όχι μετά. Η απάντηση Σκουρλέτη στο ερώτημα Πλεύρη αν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η συγκυβέρνηση με Βαρουφάκη.

Εντάσεις βγαλμένες από το 2015 επανήλθαν στη Βουλή με αφορμή την τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη που δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο για κυβέρνηση συνεργασίας αλλά πριν από τις εκλογές και όχι μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ανοιχτοί στο διάλογο αλλά πριν από τις εκλογές

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης άδραξε την ευκαιρία και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα αν είναι επιλογή σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συγκυβέρνηση με τον Γ. Βαρουφάκη, ενώ απαντώντας ο Πάνος Σκουρλέτης υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών χειρισμών του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Συγκεκριμένα ο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Βαρουφάκη, μιλώντας σήμερα στη Βουλή δήλωσε ότι «όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς ότι μια συμμαχική κυβέρνηση πρεπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω, αν δεν έχει πρόγραμμα θα είναι επικίνδυνη. Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύψει σε 3 ημέρες μετά τις εκλογές».

Διαβάστε επίσης Πολιτικό φλερτ για κυβερνητική συνεργασία με Βαρουφάκη από τον Τσακαλώτο

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι «εμείς λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο αλλά πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους» ενώ, υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα του 2015 σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεξιοί χωρίς καταθέσεις ψήφισαν «ΟΧΙ» και αριστεροί με καταθέσεις ψήφισαν το ένοχο «ναι». «Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει όχι σε νέα δάνεια με ρήξη ακόμα και αν αναγκαζόμασταν να πάμε σε δραχμή» τόνισε.

Πλεύρης: Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η συγκυβέρνηση με Βαρουφάκη;

Ο Θάνος πλεύρης παίρνοντας το λόγο τόνισε: «Μας λέγατε κ. Βαρουφάκη ότι ήταν απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών να περιμένει στις ουρές των ΑΤΜ. Μήπως γιατί εσείς δεν θα είχατε πρόβλημα αν κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα; Απρέπεια είναι να έχεις περιουσιακά στοιχεία που δεν επηρεάζονται από την κατάρρευση τραπεζών και να παίζεις ως παίγνιο τις…Πηγή: in.gr