Επιστολή «βόμβα» Μαρινάκη στον Μπαλτάκο: «Αφερέγγυος και εντολοδόχος» – Τέλος το πραξικόπημα της ΕΠΟ

Αθλητικά


Ολομέτωπη επίθεση από τον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά την ένοχη σιωπή της ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου.

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επιβεβαιώνει πως το… πραξικόπημα της ΕΠΟ κάπου εδώ τελειώνει. Ο πρόεδρος της Super League με αυστηρή επιστολή στον -ομόλογο του στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία- Τάκη Μπαλτάκο εξηγεί πως… ανοχή τέλος.

Από τη στιγμή που η Ομοσπονδία αρνείται να δώσει στον συνεταιρισμό τα οικονομικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας (με την Super League να πληρώνει το… 60% του λογαριασμού ετησίως στο πάρκο Γουδή) τότε τα πράγματα αλλάζουν οριστικά και αμετάκλητα. «Αφερέγγυο» και «εντολοδόχο» αποκαλεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή του τον Τάκη Μπαλτάκο. Και ο πόλεμος, μόλις… ξεκίνησε.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες συνεννόησης που κατέβαλα ως Πρόεδρος της Superleague 1 και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ με εσάς προσωπικά προκειμένου να μου χορηγήσετε τα στοιχεία που σας ζήτησα, δυστυχώς από πλευράς σας δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση. Είμαι υποχρεωμένος να εκλάβω την συγκεκριμένη στάση ως θεσμική απρέπεια στο πρόσωπο του Συνεταιρισμού της Superleague 1.

Σας γνωρίζω ότι η στάση ανοχής του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου απέναντι στην Ομοσπονδία έχει πλέον λάβει τέλος.

Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια να παύσει η Ομοσπονδία να είναι άθυρμα λαθροβιούντων «παραγόντων», «κέντρο διερχομένων» και βολέματος φίλων, γνωστών, συγγενών, ακόμα και «χουλιγκάνων» γνωστής ομάδας.

Είναι πλέον διαπιστωμένη η διασπάθιση των εκατομμυρίων ευρώ που το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο εισφέρει στην Ε.Π.Ο. τα οποία ποτέ δεν φτάνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως θα έπρεπε κι όπως είναι ο προορισμός τους, αλλά καταλήγουν στις τσέπες δεκάδων ευνοημένων υπαλλήλων χωρίς αντικείμενο.

Από τη θέση μου ως Πρόεδρος του Δ.Σ της Superleague 1 σας δηλώνω ότι ο Συνεταιρισμός, με κάθε νόμιμο τρόπο θα σταματήσει πλέον να καταβάλλει τα αυθαίρετα ποσοστά που επιβάλλει η ΕΠΟ εν είδη «χαρατσίου» στις Π.Α.Ε. και τα ποσοστά που η Ομοσπονδία λαμβάνει θα περιοριστούν στο 0,5% όπως είναι το ορθό και δίκαιο. Ήδη ομάδες της Superleague 1 στέλνουν επιστολές και ζητούν την μείωση των ποσοστών που απορροφά η ΕΠΟ από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο…Πηγή: in.gr