Επανάσταση από τις ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για την αλωπεκία και τον κορωνοϊό

Υγεία


Ευεργετικές οι συνέπειες του φαρμάκου σε πολλές ακόμα ασθένειες που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους και διαμορφώνουν την καθημερινότητά τους

Είναι… δύο σε ένα, δεν είναι σαμπουάν και μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί «επαναστατικό»! Ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων στις ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε τη χρήση φαρμάκου το οποίο αντιμετωπίζει εξίσου ικανοποιητικά τόσο την αλωπεκία όσο και τον κορωνοϊό, προκαλώντας ταυτόχρονα μία σειρά από ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, όπως τη μείωση της χοληστερίνης και τον περιορισμό της ακράτειας.

Η έγκριση του φαρμάκου για την αλωπεκία και τον κορωνοϊό αφοεά εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς μόνο στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 300.000 Αμερικανοί προστίθενται κάθε χρόνο στη μακρά λίστα των ασθενών που χάνουν τα μαλλιά τους για διάφορους λόγους. 

Η έγκριση του Olumiant (baricitinib) ισοδυναμεί με επανάσταση, διότι είναι το πρώτο φάρμακο που παίρνει έγκριση για χρήση σε ολόκληρο το σώμα.

Αλωπεκία στις ΗΠΑ

Ο διευθυντής του Δερματολογικού Τμήματος του FDA Κένταλ Μάρκους, δήλωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι «η επιτυχής και αποτελεσματική αντιμετώπιση της αλωπεκίας είναι κρίσιμη παράμετρος για έναν πολύ μεγάλο αριθμό Αμερικανών. Πλέον χρειάζεται λίγη υπομονή και πίστη στη θεραπεία».

Η αλωπεκία στο κεφάλι προκαλείται όταν τo ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα δικά του κύτταρα και τα εξουδετερώνει. Το φάρμακο Olumiant μπλοκάρει τα ένζυμα που ευθύνονται για την επίθεση αυτή και επιτρέπει στον οργανισμό να αναπληρώσει τα κύτταρα του τριχωτού της κεφαλής.

Το φάρμακο έχει εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους ασθενείς που λάμβαναν 4mg κάθε ημέρα, αναπλήρωσαν από 50% έως και 80% τις χαμένες τρίχες τους.

Επίσης, το Olumiant έλαβε έγκριση για χρήση κατά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία, για τα ενήλικα άτομα, καθώς δείχνει να αναστέλλει τη δράση της ακίδας και να απενεργοποιεί τις βλαβερές συνέπειες της Covid-19.

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News