Επίσκεψη Τριαντόπουλου με εντολή Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα για τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα

Πολιτική


Ο κ. Τριαντόπουλος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε βρέθηκαν στα χωριά Βάλτος, Νεοχώρι, Λεπτή και Πύργος

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Αρμόδιος για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, βρέθηκε χθες ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ορεστιάδα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που προέκυψε μετά τις πλημμύρες στην περιοχή.

Τον κ. Τριαντόπουλο επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και από σχετική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε βρέθηκαν στα χωριά Βάλτος, Νεοχώρι, Λεπτή και Πύργος, όπου στο πεδίο συζήτησαν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων -και με τον πρόεδρο του Κυπρίνου-, συνομίλησαν με τους πλημμυρομαθείς πολίτες και έκαναν αυτοψία σε ζημιές σε υποδομές, δίκτυα, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Σε συνέχεια της επίσκεψης στο πεδίο, ακολούθησε σύσκεψη συντονισμού στην έδρα του Δήμου Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Τριαντόπουλου «ο καλός συντονισμός και η συνεργασία στη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων στην Ορεστιάδα, από την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια, τον Δήμο, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους πολίτες, είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις από την ισχυρή πλημμυρική πίεση των τελευταίων ημερών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε επίσης «Δεν άντεξε κι έφυγε»: Τι λένε Έλληνες βουλευτές για το επεισόδιο με τον Ακάρ

Διαβάστε επίσης ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση εργαζομένων στη Βουλή για την απόσυρση της τροπολογίας

»Από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα του πλαισίου της κρατικής αρωγής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, εστιάζοντας στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ενώ μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση θα αποκατασταθούν ζημιές σε υποδομές, δίκτυα και αγροτική οδοποιία. Σε κάθε δύσκολη στιγμή το κράτος είναι δίπλα στον πολίτη, στο…Πηγή: in.gr