Επίσκεψη Μπέρμποκ στην Ελλάδα – Τι θα ικανοποιούσε την Αθήνα

Πολιτική


Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αναλένα Μπέρμποκ θα φτάσει στην Ελλάδα στις 28 Ιουλίου το βράδυ και θα πραγματοποιήσει τις επαφές της στην Αθήνα στις 29/7

Στην Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – στις 28 Ιουλίου η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ. Η Μπέρμποκ θα βρεθεί στην Ελλάδα για την επίσκεψη που «χρωστάει» από τις 8 Ιουνίου. Μία επίσκεψη η οποία είχε αναβληθεί όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε βρεθεί θετική στον Covid -19.

Η επίσκεψη του Ιουνίου θα γινόταν στο πλαίσιο περιοδείας της Μπέρμποκ, η οποία θα έφτανε στην Αθήνα από το Πακιστάν και θα συνέχιζε το ταξίδι της και στην Τουρκία για συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: «Η αμφισβήτηση κυριαρχίας δεν είναι αποδεκτή» λέει το Βερολίνο για τις τουρκικές προκλήσεις προς την Ελλάδα

Οι συναντήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αναλένα Μπέρμποκ θα φτάσει στην Ελλάδα στις 28 Ιουλίου το βράδυ και θα πραγματοποιήσει τις επαφές της στην Αθήνα στις 29/7, οπότε θα έχει και την διμερή συνάντηση της με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Η Μπέρμποκ αναμένεται να γίνει δεκτή και από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως ήταν το πρόγραμμα της και την προηγούμενη φορά.

Το ταξίδι του Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι της στις αρχές Ιουνίου είχε προγραμματιστεί να προηγηθεί της επίσκεψης του Γερμανού καγκελαρίου, Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, στις 10 Ιουνίου, με αφορμή και την Συνόδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που πραγματοποιούνταν στη χώρα.

Και με φόντο τις τουρκικές προκλήσεις καθώς στη Σύνοδο Κορυφής που είχε προηγηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ενημερώσει τον Σολτς με τους χάρτες της τουρκικής παραβατικότητας ανά χείρας για την ένταση που επιχειρεί να πυροδοτήσει η Άγκυρα στην περιοχή.

Για την ελληνική διπλωματία, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ήταν σημαντικό να υπάρξει μία δήλωση από την γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών που θα καταδικάζει την πολιτική του αναθεωρητισμού και των προκλήσεων της Τουρκίας, σε ένα περιβάλλον που η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και…Πηγή: in.gr