Επίδαυρος: Στο έλεος των βανδάλων και των ασυνείδητων ο Δήμος

Πολιτική


Ένας μικρός ιστορικός Δήμος της χώρας, ο Δήμος Επιδαύρου, βρίσκεται στα «σχοινιά» εξαιτίας των καθημερινών βανδαλισμών αλλά και της ανεύθυνης στάσης κάποιων να απορρίπτουν μπάζα και σκουπίδια παντού και πάντα.

Ο Δήμος Επιδαύρου με τις δυνάμεις που έχει, δίνει μάχη καθημερινά προς αποκατάσταση των φθορών που άγνωστοι προκαλούν σε στοιχεία της πόλης, αλλά και προς αποκατάσταση στο φυσικό περιβάλλον που πλήττεται από την αδιάκοπη και αδιανόητη απόρριψη μπαζών και σκουπιδιών.

Με το κίνδυνο φωτιάς ανά πάσα στιγμή να μην πτοεί εκείνους που πετάνε τα σκουπίδια που οι ίδιοι παράγουν όπου να είναι, η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου τρέχει και δεν φτάνει. Ο Δήμος σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, έχει 4 απορριμματοφόρα και 14 υπαλλήλους στη καθαριότητα για να εξυπηρετήσει μεταξύ άλλων τις 8 κοινότητες αλλά και μικρότερους οικισμούς, πέρα της Επιδαύρου.

Λόγω της φύσης της εργασίας και της καταπόνησης που υπάρχει – ξέχωρα της πανδημίας – οι υπάλληλοι της καθαριότητας λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες, άδειες διακοπών κτλ. Φυσικά και τα οχήματα βγαίνουν εκτός υπηρεσίας λόγω συντήρησης ή βλαβών.

Αναφορικά με τους βανδαλισμούς αρκεί να αναφέρουμε πως παρατηρούνται καθημερινά στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Μαύρο σκοτάδι στο μυαλό εκείνων που πλήττουν την ομαλή λειτουργία της πόλης και χιλιάδων άλλων ανθρώπων.

Ο κάθε Δήμος είναι υπεύθυνος συλλογής των σκουπιδιών αλλά δεν είναι υπεύθυνος για να μαζεύει τα μπάζα που απορρίπτονται από οικοδομικές και άλλες εργασίες. Τα μπάζα δεν είναι αστικά απορρίμματα για να συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Άλλωστε αν στα απορριμματοφόρα μπούνε μπάζα θα προκληθεί μη αναστρέψιμη μηχανική ζημιά.

Τα μπάζα συλλέγουν ιδιωτικές εταιρίες αλλά με πληρωμή και έτσι γίνεται πλήρως αντιληπτός ο λόγος που απορρίπτονται όπου να είναι από τους παραγωγούς αυτών.

Ο Δήμος Επιδαύρου και πολλοί ακόμη σε όλη τη χώρα, είναι σε αδιέξοδο, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων που αδιαφορούν για τους νόμους, την κοινωνία και το περιβάλλον. Εν τέλει υπάρχει σωτηρία για μια χώρα που καταστρέφεται από την συμπεριφορά των πολιτών της;Πηγή: in.gr