Εξεταστική Επιτροπή: Γιατί αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Τι θα γίνει στην συνέχεια

Πολιτική


ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πρότειναν την κλήση Μητσοτάκη που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την κατάρτιση της λίστας μαρτύρων που θα καταθέσουν για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση αποχώρησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, επειδή στην απόφαση της πλειοψηφίας δεν περιλαμβάνονταν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.

  • Διαβάστε επίσης: Εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές: Δεν θα δημοσιοποιούνται και δεν θα διανέμονται στους βουλευτές τα πρακτικά

Το ΠΑΣΟΚ… πρότεινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ του οποίου ήταν πρωτοβουλία η πρόταση συγκρότησης της επιτροπής κατέθεσε μακροσκελέστατη λίστα μαρτύρων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να καταθέσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και δημοσιογράφοι, οι επικεφαλής της ΕΥΠ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και σειρά επιχειρησιακών στελεχών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να κληθεί ο πρωθυπουργός, ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρότεινε ακόμη να καταθέσουν μεταξύ άλλων ο τέως ΓΓ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο τέως και ο νύν πρόεδρος της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εισαγγελέας για την ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, οι δημοσιογράφοι Κουκάκης, Τέλλογλου και Τερζής, εκπρόσωποι των εταιρειών Ιντελέξα και Κρίκελ που σχετίζονται με το λογισμικό pretandor.

Η αντιπρόταση της Νέας Δημοκρατίας

Από τα πρόσωπα που πρότεινε η αντιπολίτευση η ΝΔ αντιπρότεινε 9 πρόσωπα, μεταξύ αυτών τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τους 4 πρώην και νυν διοικητές της ΕΥΠ, Δραβίλα, Ρουμπάτη, Κοντολέων και Δεμίρη, τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας καθώς και εκπροσώπους των εταιρειών Ιντελλέξα και Κρίκελ.

Πολυπρόσωπη η λίστα των μαρτύρων από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Η λίστα που κατατέθηκε είναι η εξής:

  •  Κυριάκος Μητσοτάκης, Πρωθυπουργός, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ,
  •  Παναγιώτης Πικραμμένος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, αναπληρών τον Πρωθυπουργό απόντα ή κωλυόμενο και αρμόδιος για τις Ανεξάρτητες Αρχές,
  •  Γεώργιος Γεραπετρίτης, υπουργός…Πηγή: in.gr