Εντυπωσιακό το ανακαινισμένο Παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης

Πολιτική


Ο Δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε χθες να παραδίδεται το ιστορικό Δημαρχείο στην πόλη και τους κατοίκους της.

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Παλαιού Δημαρχείου της Ξάνθης, την Τετάρτη το απόγευμα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών, διπλωματικών και αυτοδιοικητικών αρχών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, των κοινωνικών, οικονομικών και παραγωγικών φορέων, στελέχη και εργαζόμενοι στον Δήμο Ξάνθης και πολίτες.

Την κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη -ως ένδειξη τιμής προς τον έμπειρο αυτοδιοικητικό, που οφείλει η τοπική κοινωνία, καθώς επί των ημερών της διοίκησής του ξεκίνησε το εγχείρημα της διάσωσης και ανάδειξης του εμβληματικού κτιρίου.

«Μ’ έναν συμβολικό, αλλά απολύτως ουσιαστικό τρόπο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, ο οποίος, στην ομιλία του τόνισε ότι είναι περήφανος που θήτευσε στο πλευρό του Μιχάλη Στυλιανίδη. «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα όσα έχετε πετύχει με τη μαχόμενη πολιτική διαδρομή σας για τον τόπο μας. Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και ολόκληρη η τοπική κοινωνία σας ευχαριστούν και σας τιμούν! Έχετε τον σεβασμό και την αγάπη μας!», υπογράμμισε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβλήθηκε για την ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε χθες να παραδίδεται το ιστορικό Δημαρχείο στην πόλη και τους κατοίκους της.

Ιδιαίτερη μνεία, ωστόσο έκανε στους συνεργάτες του που δούλεψαν, όπως είπε, με ζήλο, υπερβαίνοντας πολλές φορές τον ίδιο τους τον εαυτό και παρά την πίεση, που όπως σημείωσε, τους ασκούσε.

Εμφανώς συγκινημένος και με τη φυσική ευγένεια που τον χαρακτηρίζει, ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι «αυτό το κτίριο είναι η ιστορία της Ξάνθης» και πως τα λόγια είναι περιττά, καθώς το ίδιο «“μιλάει” από μόνο του». «Θα μπορούσα να σας διηγηθώ πολλά από τα 14 χρόνια που έζησα εδώ, όμως, είμαι σίγουρος πως η επιθυμία σας -όπως και η δική μου, πρωτίστως- είναι να το επισκεφθούμε».

Ωστόσο, δράττοντας την ευκαιρία, τόνισε «τη μεγάλη ανάγκη να πατάξουμε τη γραφειοκρατία, διότι, αυτό το…Πηγή: in.gr