Ενέργεια: «Θα αποτύχεις» απαντά η Κομισιόν στον εκβιασμό Πούτιν – Πώς θα αντεπεξέλθει η Ευρώπη

Οικονομία


Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διεμήνυσε στον Πούτιν ότι η Ευρώπη θα νικήσει και ότι η Κομισιόν ετοιμάζει προτάσεις, για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Σκληρή απάντηση στον εκβιασμό του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος χρησιμοποιεί ως όπλο κατά της Ευρώπης το φυσικό αέριο, έδωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ενέργεια ως όπλο, μειώνοντας την προσφορά και χειραγωγώντας τις ενεργειακές μας αγορές. Θα αποτύχει», τονίζει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο .

Διαβάστε επίσης: Νέες αιχμές Μισέλ κατά Κομισιόν για τις τιμές στην ενέργεια

«Η Ευρώπη θα νικήσει» – Η πρόταση της Κομισιόν

Στην ίδια ανάρτηση, η φον ντερ Λάιεν σημειώνει πως η Ευρώπη θα νικήσει και πως η Eυρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει προτάσεις, για να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

Σε δεύτερη ανάρτησή της, μάλιστα, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρεται στην πρόταση της ΕΕ, που θα έχει ως στόχο τα εξής:

  • Μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου.
  • Βοήθεια στους ευάλωτους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις με έσοδα από τον ενεργειακό τομέα.
  • Ενεργοποίηση υποστήριξης σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ρευστότητας, οι οποίες συνδέονται με την αστάθεια.

Πούτιν: «Τέρμα το αέριο, αν δεν σταματήσουν οι κυρώσεις»

Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 δεν θα αποκατασταθεί, έως ότου η «συλλογική Δύση» άρει τις κυρώσεις κατά της Μόσχας για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγόρησε τις κυρώσεις της ΕΕ, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά για την…Πηγή: Source link