Ελληνοτουρκικά: Τραβάει το σκοινί η Τουρκία – Πρόκληση από δημοσιογράφο ανοιχτά της Ψερίμου

Πολιτική


Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Τουρκίας μπήκε σε λειτουργία με τα επίσημα κρατικά κανάλια να μιλούν για τουρκική Ψέριμο που έχει παρανόμως καταλάβει η Ελλάδα. Πότε αναμένεται κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας δημοσιογράφος του τουρκικού δικτύου Α Χαμπέρ καθώς βρέθηκε με σκάφος 1 μίλι από την Ψέριμο, προβάλλοντας τους ισχυρισμούς ότι το νησί αυτό είναι υπό ελληνική κατοχή.

«To Κετσέ (Ψέριμος) παρότι είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, όπως σας έχουμε πει, βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια θεωρείται τουρκικό έδαφος. Αλλά η Ελλάδα εισέβαλλε σε αυτό το νησί που βλέπετε το 2004. Το Κετσέ (Ψέριμος) βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή.

Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές της ενέργειες στα Δωδεκάνησα κι εμείς ως συνεργείο του δικτύου Α Χαμπέρ προσπαθήσαμε ,για πρώτη φορά από τόσο κοντά, να σας μεταφέρουμε τις παράνομες ενέργειές και πράξεις της Ελλάδας» ήταν τα λόγια του Τούρκου δημοσιογράφου.

Ψύχραιμη και σε ετοιμότητα η Αθήνα

«Είμαστε εδώ, δεν απειλούμε κανένα και είναι αδιαπραγμάτευτη η εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου λένε πως η συμπεριφορά του Ερντογάν είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των ελληνικών θέσεων διεθνώς.

Τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει παντού να εκθέτει την Άγκυρα αναδεικνύοντας τις ελληνικές θέσεις που βασίζονται 100% στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Οι κομβικές ημερομηνίες το επόμενο διάστημα είναι στις 10 Ιουνίου όταν θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Γερμανό Καγκελάριο στη Θεσσαλονίκη, 23 και 24 Ιουνίου στις σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες όπου αν δεν αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία θα είναι στην επίσημη ατζέντα και τέλος του μήνα στη Μαδρίτη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου θα βρεθούν μαζί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ημερομηνίες σταθμοί

10 Ιουνίου – Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Μητσοτάκη –  Σολτς

23 – 24 Ιουνίου – Βρυξέλλες: Σύνοδος Κορυφής

28 – 30 Ιουνίου – Μαδρίτη: Σύνοδος ΝΑΤΟΠηγή: in.gr