Εκτός ορίων πάλι ο Κιλιτσντάρογλου – Προκαλεί τον Ερντογάν για εισβολή: «Εσύ τι έκανες για τα νησιά;»

Κόσμος


«Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο. Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία σε ένα νέο παραλήρημά του

Ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα όρια με τις δηλώσεις του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ουσιαστικά «προτείνει» στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλλει στα ελληνικά νησιά.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έναν ακραίο ισχυρισμό, δίνει το παράδειγμα της Κύπρου και απευθύνεται στον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας του πως «Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο. Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;».

«Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ είχε ανακοινώσει ότι “από αυτή την ώρα οι μονάδες μας είναι στα εδάφη της Κύπρου για να προστατέψουν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων”. Είπε πως “έκαναν απόβαση στα εδάφη της Κύπρου. Τελείωσε!” 
Έτσι το έμαθε όλος ο κόσμος. Εκείνη η συμπεριφορά ήταν σωστή ή η τωρινή τους συμπεριφορά είναι σωστή;», είπε αρχικά ο Κιλιτσντάρογλου

Και συνέχισε: «Όταν καταπατούσαν τα 18 νησιά, όταν στρατιωτικοποιούσαν τα νησιά που δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, όταν εγώ το 2017 στη συνάντηση του κόμματος δήλωνα “Φίλε! Γιατί δεν λες τίποτα;”, κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε έκανε κάτι και τώρα λέει “γιατί τα στρατιωτικοποιείτε;” Που ήσουν αδερφέ μου; Τώρα το έμαθες αυτό;».

Μόλις μερικές ημέρες πριν ο Κιλιτσντάρογλου είχε κατηγορήσει Τούρκο Πρόεδρο για ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα αποκαλώντας τον νταή και πως  δεν κάνει τίποτα για τα νησιά ”υπό κατοχή”, σε άλλο ένα παραλήρημά του.
 

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News