Εκτός ελέγχου η Τουρκία: Ο κίνδυνος προβοκάτσιας και η απάντηση της Αθήνας

Πολιτική


Ο Ερντογάν έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις προκλήσεις τις τελευταίες ημέρες, προχωρώντας σε ακραίες απειλές εναντίον της Ελλάδας

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, με τούρκους αξιωματούχους να ανεβάζουν επικίνδυνα την ένταση.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς είναι αντιμέτωπος με πολλαπλά εσωτερικά μέτωπα, όπως η έκρηξη του πληθωρισμού, το κατρακύλισμα της λίρας αλλά και η δημοσκοπική κατάρρευση που αποτυπώνεται στις τελευταίες έρευνες.

Ο Ερντογάν έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις προκλήσεις τις τελευταίες ημέρες, προχωρώντας σε ακραίες απειλές εναντίον της Ελλάδας ενώ στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και κορυφαίοι αξιωματούχοι, όπως ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται στρυμωγμένος στο εσωτερικό της χώρας και αναζητά ένα πεδίο στο οποίο θα μπορέσει να κάνει επίδειξη ισχύος αλλά και να στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών μακριά από τα πραγματικά προβλήματα.

Στο εσωτερικό ο τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί τα ελληνοτουρκικά για να δημιουργήσει ένα νέο αφήγημα, απέναντι στην οικονομία που συνεχίζει να βουλιάζει και τον απειλεί άμεσα, ενόψει και των εκλογών.

Μετά την Ουάσιγκτον  ο Ερντογάν έκανε στροφή 180 μοιρών σαν να ήταν προετοιμασμένος για ολομέτωπη επίθεση στην Αθήνα, με τους υπουργούς του να ακολουθούν και τα τουρκικά ΜΜΕ να συντηρούν και να ανεβάζουν επίπεδο στην ρητορική της έντασης.

Το τελευταίο μήνυμα Ερντογάν

«Οι πρόγονοι σου ξέρουν πολύ καλά. Μην προσπαθήσετε να το ξαναζήσετε. Το τίμημα θα είναι βαρύ» ήταν το τελευταίο μήνυμα του τούρκου προέδρου το βράδυ της Κυριακής προς την Ελλάδα και προσωπικά το Κυριάκο Μητσοτάκη με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Στην ίδια γραμμή ακολουθούν και τα τουρκικά ΜΜΕ ενώ με άρθρο γνώμης της Χουριέτ έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να απαλλαγεί από τους κυβερνώντες του, που προετοιμάστηκαν για πόλεμο και έκαναν σατανικά σχέδια το συντομότερο δυνατό».

Η απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις Τσαβούσογλου

Την ίδια στιγμή, ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνέχισε  την προκλητική ρητορική με διπλό μέτωπο για τα νησιά του Αιγαίου και την Κύπρο.

Μετά το πέρας της συνάντησής…Πηγή: in.gr