Εκλογικός νόμος: Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο αφήνει ο Οικονόμου – «Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κλείσει οριστικά το θέμα»

Πολιτική


«Να μη σπεύδει κανείς να προεξοφλεί τις απόψεις του πρωθυπουργού προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση» είπε με νόημα ο Γ. Οικονόμου

Ανοιχτό αφήνει κάθε ενδεχόμενο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την αλλαγή του εκλογικού νόμου καθώς κληθείς να αποσαφηνίσει το αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στις απαντήσεις που πρόκειται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Στη ΔΕΘ θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης

Μάλιστα ο Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να διευκρινίσει ότι κανείς δεν πρέπει να προεξοφλήσει τις απόψεις του πρωθυπουργού προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή είτε της αλλαγής είτε της διατήρησης του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

  • Διαβάστε επίσης Εκλογικός νόμος: Συναγερμός στη ΝΔ λόγω της άρνησης Ανδρουλάκη για κυβερνητική συνεργασία

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός στην παρουσία του στη ΔΕΘ, θα απαντήσει, θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης. Εγώ δύο πράγματα θέλω να προσθέσω προς την κατεύθυνση αυτή.

Εργαλείο και όχι αυτοσκοπός ο εκλογικός νόμος

»Πρώτον ότι ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένα εργαλείο αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης με τρόπο τέτοιο που να τη μετουσιώνει σε ότι καλύτερο για την πατρίδα και την κοινωνία. Το τελευταίο διάστημα έχουν κατατεθεί στο δημόσιο διάλογο απόψεις, έχουν προσδιοριστεί με σαφήνεια οι πολιτικές διαστάσεις του περιβάλλοντος έτσι όπως έχει διαμορφωθεί.

Να μην προεξοφλεί κανείς

»Από εκεί και πέρα ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα απαντήσει στο ζήτημα αυτό, θα κλείσει οριστικά το θέμα. Εκείνο το οποίο εγώ θα σας καλούσα είναι το να μη σπεύδει κανείς να προεξοφλεί τις απόψεις του προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση».

Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που από το μέγαρο Μαξίμου δεν απαντούν ξεκάθαρα πως οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι, όπως είπε και ο κ. Οικονόμου, προεξοφλείται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού υπέρ ή κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου.Πηγή: in.gr