«Εκκενώσαμε άμεσα τις δομές μας στην φλεγόμενη περιοχή» – Όσα είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τη φωτιά στην Πεντέλη

Πολιτική


Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου δήλωσε πως όλοι οι ωφελούμενοι και εργαζόμενοι στις δομές βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον.

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου και του Γενικού Γραμματέα, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη για την προστασία όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων δομών ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών, από την πυρκαγιά που βρίσκεται εν εξελίξει, στην Πεντέλη και τις όμορες περιοχές.
Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τρίτης που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Σταμάτης βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις δομές και τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού, με σκοπό τον εντοπισμό των δομών που διατρέχουν κίνδυνο, την εκκένωσή τους και την ασφαλή μεταφορά κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου.
  • Διαβάστε επίσηςΔ. Μιχαηλίδου από Πειραιά: Εξασφαλίζουμε σε κάθε παιδί ένα καλύτερο μέλλον

Μέχρι τώρα, έχουν μεταφερθεί έγκαιρα σε ασφαλές περιβάλλον:

Τα 35 βρέφη και νήπια που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης. Τα παιδιά, φιλοξενούνται στο Κέντρο βρεφών Μητέρα στο Ίλιον.

Οι 47 ωφελούμενοι του Γηροκομείου ΑΡΗΤΗ. Από αυτούς, 6 διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 4 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Στέφανου.

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά». Από αυτούς 2 άτομα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αττικής, 10 έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της Περιφέρειας, άμεσα στο δημοτικό γυμναστήριο μπάσκετ Σπάτων, όπου και παραμένουν με ασφάλεια. Η Υφυπουργός και ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκαν το δημοτικό γυμναστήριο Σπάτων, όπου έχουν μεταφερθεί προσωρινά οι ωφελούμενοι με αναπηρία και έχει εξασφαλισθεί φαγητό, κρεβάτια, στρώματα και ό,τι χρειάζεται σε συνεργασία με το Δήμο και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Αργότερα η Υφυπουργός επισκέφτηκε το Κέντρο Βρεφών Μητέρα, όπου είδε τα όλα παιδιά που έχουν μεταφερθεί προσωρινά εκεί και ευχαρίστησε…Πηγή: in.gr