Διπλή Ανάπλαση στα πρότυπα της Αθήνας συζητά ο Άρης

Αθλητικά


Αυτό είναι το σχέδιο για το νέο γήπεδο του Αρη – Ολες οι λεπτομέρειες.

Τη δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας και θα προσφέρει στους οπαδούς του συλλόγου ανέσεις αντάξιες των κορυφαίων γηπέδων της Ευρώπης, ονειρεύονται στον Αρη, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη μάλιστα να έχουν κάνουν ήδη τις σχετικές μελέτες και να είναι σε συζητήσεις με την Κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου.

Τι προβλέπει το συγκεκριμένο σχέδιο; Μια πρόταση που θα είναι προς όφελος όλων των Θεσσαλονικιών και φυσικά θεωρείται βιώσιμη και συμφέρουσα για την ομάδα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει ο Θόδωρος Καρυπίδης και οι άνθρωποι της ΠΑΕ, σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη, αφορά την κατασκευή νέου γηπέδου στο πλαίσιο μιας μεγάλης πολεοδομικής παρέμβασης με τη δημιουργία δύο σημαντικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού, πολιτιστικών και άλλων συμπληρωματικών λειτουργιών σε δύο περιοχές, στο Χαριλάου του Δήμου Θεσσαλονίκης και στην περιοχή της Λεωφόρου Γεωργικής Σχολής του Δήμου Πυλαίας, όπου και οι δύο βρίσκονται εντός των ορίων της M.Ε. Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπέβαλλε ο Άρης, προτείνεται η μετεγκατάσταση του γηπέδου «Κλεάνθης Βικελίδης» από την επιβαρυμένη περιοχή του Χαριλάου, στην έκταση του ΟΑΕΔ στην Πυλαία, αφού αυτή πρώτα αποκτηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Εκεί θα προβλέπεται και η εγκατάσταση κοινωφελών αθλητικών εγκαταστάσεων, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών λειτουργιών καθώς και σημαντικός χώρος ελεύθερου αστικού πρασίνου. Στο Χαριλάου προτείνεται να δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος πρασίνου που θα λειτουργεί ως πνεύμονας και χώρος αναψυχής για ολόκληρη την Θεσσαλονίκη.

Οσον αφορά στο κόστος της ανέγερσης του νέου γηπέδου, συμπεριλαμβανομένης της γης, θα καλυφθεί από τις εξής πηγές:

1) Την ίδια την αξία αποζημίωσης της ιδιοκτησίας του Άρη στου Χαριλάου (γη και γήπεδο) προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου. Να σημειωθεί ότι η αξία του οικοπέδου και του γηπέδου στου Χαριλάου, καθώς βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης είναι σημαντικής αξίας και μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης είτε από το Πράσινο Ταμείο.

2) Από το Ελληνικό Δημόσιο που θα καλύψει μόνο το επιπλέον…Πηγή: in.gr