Διήμερο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από ΝΔ και KAS Ελλάδας-Κύπρου στα Ιωάννινα

Πολιτική


Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κεντρικής Δράσης «Επιχειρείτε!» της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων που φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία προς τη δημιουργία, την επιχειρηματική ανακάλυψη και ανάπτυξη.

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει δέσμη πρωτοβουλιών για την κινητοποίηση και υποστήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη χώρα μας με επίκεντρο την ελληνική περιφέρεια. Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρέθηκε στο προσκήνιο στο πλαίσιο ενός εντατικού διημέρου που συνδιοργάνωσαν η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας και το πολιτικό ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung (KAS) Ελλάδας και Κύπρου στα Ιωάννινα την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κεντρικής Δράσης «Επιχειρείτε!» της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων που φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία προς τη δημιουργία, την επιχειρηματική ανακάλυψη και ανάπτυξη. Και μέσα από τη δυναμική της καινοτομίας, των συνεργειών και της εκπαίδευσης να συμβάλει στην οικονομική μεγέθυνση της χώρας μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της ελληνικής κοινωνίας.

Σε μία προσπάθεια να καθίσουν όλοι οι εταίροι του σύγχρονου οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής στο «ίδιο τραπέζι» για μία ανοιχτή συζήτηση, οι δύο συνδιοργανωτές προσκάλεσαν 20 επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων να τοποθετηθούν και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους σε Κεντρική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Ξενοδοχείο Du Lac των Ιωαννίνων με Κεντρικό Ομιλητή τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκης Μπάφας, ο οποίος παρουσίασε τη Δράση Επιχειρείτε! και μίλησε για τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση στην τρέχουσα θητεία της. Ο κ. Μπάφας τόνισε ότι με την διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία αποκαταστάθηκε η έννοια της ‘εμπιστοσύνης’ στην πολιτική, ήρθε νέα επενδυτική πνοή στη χώρα όπως καταδεικνύει η αύξηση κατά 7% του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, αλλά και μία νέα δυναμική στην…Πηγή: in.gr