Δημοσκόπηση: Γνώριζε ή όχι η κυβέρνηση για τις υποκλοπές; Τι απαντούν οι πολίτες

Πολιτική


Τι πιστεύουν οι πολίτες για τις υποκλοπές και τις ευθύνες του πρωθυπουργού. Πώς σχολιάζουν δημοσίευμα εφημερίδας που παρουσίασε λίστα με τα φερόμενα ως υπό παρακολούθηση πρόσωπα σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata

Οι πολίτες φαίνεται να μην έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών ενώ το 50% αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών.

Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης

Αναλυτικά το 69% φαίνεται να πιστεύει την αυθεντικότητα της λίστας που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento, καθώς συμφωνεί ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Αρνητικά απαντά το 25%.

  • Διαβάστε επίσης: Υποκλοπές: Ο ταλαντούχος κύριος… Γιάννης Λαβράνος – Οι σχέσεις με Μαξίμου, Δημητριάδη, υπουργούς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και οι πλαστές ταυτότητες

Γνώριζε ο πρωθυπουργός;

Σε ερώτηση για το εάν για τις υποκλοπές γνώριζε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – που απευθύνθηκε σε αυτούς που απάντησαν ότι «παρακολουθούνταν τα πρόσωπα που δημοσιεύτηκαν (δηλ. το 69% του δείγματος)- οι πολίτες απαντούν κατά 80% ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για όλες ή τις περισσότερες από αυτές.

Θα πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης για την υπόθεση των υποκλοπών;

Το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι «λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα, εν αντιθέσει με το 45% που πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.