Δημήτρης Μάντζος: «Η ανίχνευση των ευθυνών κυβερνητικών στελεχών, το πραγματικό διακύβευμα της PEGA»

Πολιτική


Για την επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, το Predator και τις υποκλοπές μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Την παρουσία της επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, για την έρευνα του σκανδάλου των υποκλοπών, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3.

Ο κ. Μάντζος κατηγόρησε, κατ’ αρχάς, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σπεύδει να δημιουργήσει εντυπώσεις και τρέχει άγαρμπα και πρόχειρα πίσω από τις εξελίξεις», προσθέτοντας πως «όταν εμείς μιλήσαμε για το Predator από τον Ιούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ ψαχνόταν, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε για δικούς του, μικροκομματικούς λόγους ότι αυτό είναι ένα προνομιακό πεδίο αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης: Δύο πολιτικά πρόσωπα και ένας επιχειρηματίας στο στόχαστρο του Predator

Αφού επεσήμανε τον θεσμικό τρόπο με τον οποίο κινείται από την πρώτη κιόλας ημέρα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «συμμετέχοντας ουσιαστικά, αποτελεσματικά, δυστυχώς όσο μας επέτρεψε η πλειοψηφία στη διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας», σημείωσε ότι η PEGA «έχει ως κύριο αντικείμενο την ανίχνευση των ευθυνών των κυβερνητικών στελεχών».

«Το πραγματικό διακύβευμα είναι ότι έρχεται να δει τις ελληνικές αρχές και να εξετάσει, πρώτον, όσους πιθανώς έχουν στην κατοχή τους το Predator και το χρησιμοποίησαν και, δεύτερον, κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από τη χρήση παράνομων λογισμικών», προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αρκείται να λέει ότι ουδέποτε πήρε το Predator σε οποιαδήποτε δημόσια, κρατική αρχή. Η δουλειά όμως της κυβέρνησης και της ΕΥΠ είναι, όχι να μας λέει αν το είχαν εκείνοι, αλλά να μας πει ποιος το είχε και με τίνος την καθοδήγηση το λειτούργησε», τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι «υπάρχει ένα καθηλωτικό μοτίβο χρονικής και επιχειρησιακής σύμπλευσης και σύμπτωσης μεταξύ του Predator και της ΕΥΠ».

«Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης γνώριζε»

«Είναι σαφές ότι οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός γνώριζε και ότι όλο αυτό είναι και κυβερνητικά υποστηριζόμενο ή με την ανοχή της κυβέρνησης», υποστήριξε ο κ. Μάντζος.

Εξέφρασε, παράλληλα, την επιφύλαξη του κόμματός του για την εκπροσώπηση της κυβέρνησης από τον Γιώργο…Πηγή: in.gr