Δημήτρης Μάντζος: «Δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από το παρελθόν και η κυβέρνηση αδυνατεί να  προετοιμάσει το μέλλον»

Πολιτική


Ο κ. Μάντζος σχολίασε την επίσκεψη Μητσοτάκη στην πυρόπληκτη Πεντέλη.

Την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις καμένες περιοχές της Πεντέλης, σχολίασε με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος ανέφερε πως, «μετά τα πρόωρα επινίκια για τη διαχείριση της δασικής πυρκαγιάς που οδήγησε στην απώλεια 15.000 στρεμμάτων γης και σε πληθώρα υλικών ζημιών και καμένων σπιτιών, ελπίζουμε – έστω και σήμερα – ο κ. πρωθυπουργός να κατανόησε το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής».

Διαβάστε επίσης: Κρείττον το σιγάν απαντά η κυβέρνηση στις αιχμές Τσίπρα – Η επίμαχη ανάρτηση

Και προσέθεσε πως «δυστυχώς δεν μαθαίνουμε από το παρελθόν, και αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να  προετοιμάσει το μέλλον».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως η προχθεσινή πυρκαγιά είναι μόνο η τελευταία «από μια σειρά αποτυχιών του υφιστάμενου συστήματος πολιτικής προστασίας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «φέρει ακέραιη την ευθύνη για την αναστολή του ν. 4662/2020, που έχει μείνει ‘στα χαρτιά’».

«Ο καθαρισμός των δασών ανακοινώθηκε αφού κάηκε το Πανόραμα Βούλας»

Είναι εντελώς ενδεικτικό, τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, «το γεγονός ότι τα έργα καθαρισμού δασών ανακοινώθηκαν μόλις στις 8 Ιουνίου, μερικές ημέρες μετά την πυρκαγιά στο Πανόραμα Βούλας, ενώ ειδικά για την Πεντέλη δεν έγινε τίποτε, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

Ζητούμενο πλέον, όπως ανέφερε, είναι ένα σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης καταστροφών. Με έμφαση στην πρόληψη και την προετοιμασία. Με αρμοδιότητες σαφείς και δεσμευτικές, συνεκτικό συντονισμό και εξειδικευμένα στελέχη.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος», κατέληξε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Χαριλάου Τρικούπη.