Δημήτρης Κουτσούμπας: «Με δυνατό το ΚΚΕ μπορούμε να βάλουμε τέλος στη σημερινή βαρβαρότητα»

Πολιτική


Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε αναφορές, κατά τα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ, των αείμνηστων Μάνου Λοΐζου και Κώστα Καζάκου, για τη σημασία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ως μεγάλο «πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός» για τη νέα γενιά.

«Με το ΚΚΕ μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με δυνατό το ΚΚΕ, με μαζική εργατική-λαϊκή αντεπίθεση, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία, για να γίνει ο λαός μας μια ώρα αρχύτερα νοικοκύρης στον τόπο του και στον κόπο του», τόνισε στο 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και προσέθεσε ότι «μπορούν να το δουν στην πράξη, η εργατική τάξη, ο λαός και εδώ στη Θεσσαλονίκη πως η συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις μάχες παντού, στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, στις γειτονιές, αλλά και σε όλες τις κάλπες βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τους επόμενους μήνες, μπορεί να δώσει ελπίδα και αισιοδοξία».

Διαβάστε επίσης: Κουτσούμπας στον ΟΤ: Δύσκολος χειμώνας ο φετινός – Οι λαοί θα ξεσηκωθούν

Η σημασία της ΚΝΕ και η αναφορά σε Λοΐζο-Καζάκο

Ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε αναφορές, κατά τα πρώτα χρόνια του Φεστιβάλ, των αείμνηστων Μάνου Λοΐζου και Κώστα Καζάκου, για τη σημασία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ, ως μεγάλο «πολιτικό, πολιτιστικό γεγονός» για τη νέα γενιά, όπου «συναντιέται η νεανική αμφισβήτηση με την ανατρεπτική ιδεολογία, με την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Υπενθύμισε επίσης τους αγώνες των νεολαίων του ΚΚΕ, για «αξιοπρεπείς, δωρεάν εστίες, βιβλία, καθηγητές, εργαστήρια», τις πρόσφατες εκλογικές νίκες της «Πανσπουδαστικής» και των σπουδαστών σε ΙΕΚ και ΟΑΕΔ, την αντίθεσή τους στην παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, τους αγώνες τους κατά του ναζισμού και του φασισμού στα σχολεία και στις γειτονιές.

«Η νέα γενιά της Θεσσαλονίκης ξέρει από πρώτο χέρι τι μπορεί να σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ, ισχυρή ΚΝΕ, για την ίδια και τη ζωή της. Το ένιωσαν από πρώτο χέρι οι φοιτητές του ΑΠΘ, που με τους κομμουνιστές, με τις δυνάμεις της ΚΝΕ μπροστά, τα έβαλαν με τις δυνάμεις καταστολής, απαίτησαν να μην πατήσει πόδι, να φύγει η αστυνομία από τις σχολές τους».

Ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι…Πηγή: in.gr