ΔΕΘ – Τσίπρας: Δεν μας αφορούν σενάρια συνεργασίας με Μητσοτάκη – Τερατογένεση μια τρικομματική συγκυβέρνηση

Πολιτική


Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο κανένας, παρά μόνο ο ελληνικός λαός ορίζει τους πρωθυπουργούς, σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τη θέση Ανδρουλάκη

Όχι σε κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας αλλά και όχι σε τρικομματική συγκυβέρνηση από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέμεινε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωτιά στις πρώτες εκλογές με την απλή αναλογική για να σχηματιστεί κυβέρνηση προοδευτικής – κεντροαριστερής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε δεύτερες κάλπες αν δεν τελεσφορήσει αυτός ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το αν οι κόκκινες γραμμές του Νίκου Ανδρουλάκη εμποδίζουν το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, απάντησε πως «στο μυαλό μας ένας στόχος υπάρχει. Να κάνουμε πραγματικότητα το όραμά μας για προοδευτική κυβέρνηση με πλατιά λαϊκή νομιμοποίηση».

  • Διαβάστε επίσης Τσίπρας για τερατογένεση: Μόνο με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ο σχηματισμός κυβέρνησης με ΠΑΣΟΚ ή Βαρουφάκη

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις για προοδευτική κυβέρνηση. Δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις, είπε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας πως δεν θα εμποδίσει τον κ. Ανδρουλάκη να έχει τους δικούς του στόχους για την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ωστόσο επανέλαβε ότι στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αποφυγή της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα από μια προοδευτική κυβερνητική συνεργασία.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο κανένας, παρά μόνο ο ελληνικός λαός ορίζει τους πρωθυπουργούς. Κανένας δεν βγάζει τους πρωθυπουργούς από την πόρτα ή τα παράθυρα, είπε ο κ. Τσίπρας με νόημα.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ουσιαστικά δεν θα δεχτεί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Ανδρουλάκης να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ λέγοντας σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στη ΔΕΘ ότι «δε νομίζω ότι θα συνεργαστεί ο θύτης με το θύμα. Δεν πιστεύω ότι ο ωτακουστής θα συνεργαστεί με αυτόν που άκουγε». Δεν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, είναι απερχόμενος εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όχι κυβέρνηση ανοχής ή μειοψηφίας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε κατηγορηματικά σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης ανοχής ή μειοψηφίας καθώς και…Πηγή: in.gr