ΔΕΘ: «Κεντροαριστερός πόλος εξουσίας» ο ΣΥΡΙΖΑ με σφραγίδα Τσίπρα – Η Σοβιετική Ένωση, η Ευρώπη και η μεσαία τάξη

Πολιτική


Τα βασικά μηνύματα και το στίγμα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

Η φετινή ΔΕΘ ήρθε να επικυρώσει δια στόματος Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσει τον εαυτό του στον κεντροαριστερό πόλο – συνασπισμό εξουσίας. Συνακόλουθα με αυτή την παραδοχή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδιόρισε και το είδος του ανταγωνισμού του με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς το «μοντέλο» διαχείρισης του υπάρχοντος δημοσιονομικού χώρου και τούτο με δύο στόχους: Αφενός να θωρακιστεί από την εκ δεξιών κριτική για δημοσιονομική ανευθυνότητα και αφετέρου να ανακτήσει εκλογικά και πολιτικά τη στήριξη μεσαίων στρωμάτων που απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019 και έφεραν στην εξουσία τον κ. Μητσοτάκη.

Κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα

Απορρίπτοντας ο κ. Τσίπρας το σενάριο τρικομματικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι αυτό το σενάριο θα συνιστούσε τερατογένεση και αφού ξεκαθάρισε ότι «δεν μας αφορούν σενάρια συγκυβέρνησης με τον κ. Μητσοτάκη» τόνισε ότι με την απλή αναλογική διευκολύνονται προγραμματικές συγκλίσεις όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχουν κεντροαριστεροί – προοδευτικοί συνασπισμοί εξουσίας και κεντροδεξιοί – συντηρητικοί συνασπισμοί εξουσίας.

  • Διαβάστε επίσης Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Δεν έχω εμπιστοσύνη στις δημοσκοπήσεις, μεγαλύτερη αξία έχει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού»
  • Διαβάστε επίσης Τσίπρας από ΔΕΘ: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης από τον Ερντογάν

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής και δεσμεύτηκε ουσιαστικά για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας αποκήρυξε μετά βδελυγμίας σενάρια δημιουργίας κυβέρνησης ανοχής ή μειοψηφίας χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα.

«Δεν θέλουμε να είμαστε η κυβέρνηση των ηττημένων. Για να προχωρήσω σε κυβέρνηση μόνο μία εκδοχή υπάρχει. Να είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάρει την πρώτη εντολή ο κ. Μητσοτάκης θα σχηματίσει αυτός κυβερνηση».

Δε νομίζω να συνεργαστεί ο ωτακουστής με αυτόν που άκουγε

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας επέμεινε πολλές φορές στο θέμα αυτό τονίζοντας ότι οι κόκκινες γραμμές που θέτει ο κ….Πηγή: in.gr