ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό πακέτο μέτρων – Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

Πολιτική


Ανάμεσα στα μέτρα στήριξης που έχουν κλειδώσει στη ΔΕΘ είναι επιδότηση στο ρεύμα, αυξήσεις στις συντάξεις και στον κατώτατο μισθό και επιταγή ακρίβειας για ευάλωτους πολίτες.

Με κύριο στόχο να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα που του δίνουν τα κρατικά ταμεία για να στηθεί ανάχωμα στην ακρίβεια προσέρχεται ο πρωθυπουργός στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ σειρά μέτρων για να στηριχθούν ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέτρα «ανάχωμα» στην ακρίβεια

Τα νέα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι η νέα επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ αυξήσεις θα δοθούν στις συντάξεις αλλά και στον κατώτατο μισθό.

Το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί εν όψη του δύσκολου χειμώνα ενώ θα υπάρξει και ένα ακόμα βοήθημα η επιταγή ακρίβειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και σειρά μέτρων για τους νέους με στόχο την φθηνή στέγαση.

  • Διαβάστε επίσης Γιάννης Οικονόμου: Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να βρισκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας
  • Διαβάστε επίσης Πέντε μέτρα – ανάσα για μισθωτούς και συνταξιούχους

Αυτά είναι τα μέτρα

Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός:

-Επιδότηση στο ρεύμα

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

-Αύξηση στις συντάξεις

-Αύξηση στον κατώτατο μισθό

-Αυξημένο επίδομα για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης

-«Επιταγή Ακρίβειας» για ευάλωτα νοικοκυριά

-«Φθηνή» στέγη στους νέους

Οι αλλαγές στο ενεργειακό πακέτο

Από το βήμα ο πρωθυπουργός αναμένεται στην αυριανή του ομιλία να ασχοληθεί με την ενέργεια και θα ανακοινώσει ότι θα υπάρξει στήριξη στα νοικοκυριά για όσο διαρκεί η κρίση και υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει περίπτωση στην διεύρυνση των κριτηρίων σε όσους το δικαιούνται το Power Pass καθώς και το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι με διευρυμένα κριτήρια.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 3500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στην Θεσσαλονίκη το σαββατοκύριακο καθώς θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και πορείες από ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΗ και το ΠΑΜΕ.

Τον χορό των κοινοποιήσεων άνοιξαν το πρωί οι υγειονομικοί, ενώ το απόγευμα εργαζόμενοι στα σώματα ασφάλειας…Πηγή: in.gr