ΔΕΔΔΗΕ: Σε εξέλιξη η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

Οικονομία


Η ανακοίνωση της εταιρείας

Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της Πεντέλης, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔHΕ.

Αναλυτικότερα, από την καταστροφική φωτιά, είχαν τεθεί από εχθές το βράδυ εκτός λειτουργίας 2 γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή, οι οποίες σήμερα το πρωί ανήλθαν σε 4 Γραμμές Μέσης Τάσης, που τροφοδοτούν 210 υποσταθμούς, επηρεάζοντας περίπου 15.000 καταναλωτές.

  • Διαβάστε επίσης: Σοκαριστική εικόνα στο Ντράφι: Καμένη κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος κρατιέται μόνο από τα καλώδια

Επί τόπου 300 άτομα με 120 οχήματα

Επίσης, με τα έως τώρα δεδομένα, έχει προκύψει η ανάγκη άμεσης αντικατάστασης 100 περίπου στύλων Μέσης και Χαμηλής Τάσης και εξαρχής κατασκευής 5 Υποσταθμών Μέσης Τάσης λόγω ολικής καταστροφής.

Ωστόσο, με την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ, έως σήμερα το μεσημέρι επανηλεκτροδοτήθηκαν 90 υποσταθμοί επιτυγχάνοντας την επανηλεκτροδότηση 6.700 καταναλωτών.

Όπως προκύπτει από την έως αυτή τη στιγμή επιθεώρηση του Δικτύου, στα σημεία που έχει επιτραπεί η πρόσβαση στα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν νέες ζημιές, εκτιμάται ότι μέχρι το απόγευμα θα επανηλεκτροδοτηθούν περίπου άλλοι 90 υποσταθμοί.

  • Διαβάστε επίσης: ΔΕΔΔΗΕ: «Δεν υπάρχει ένδειξη για αστοχία ή πρόβλημα που προκάλεσε την πυρκαγιά»

Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 300 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων) με 120 οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση, καθώς έως και αυτή την ώρα συνεχίζεται το έργο της κατάσβεσης.