Δήμος Δελφών: Ανάπλαση στο δρόμο του Ελαιώνα

Πολιτική


Ο Δήμος Δελφών παρεμβαίνει αισθητικά και λειτουργικά στο δρόμο της κοινότητας Ελαιώνα με στόχο να τον καταστήσει περισσότερο ασφαλή και προσβάσιμο.

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εργασίες ανάπλασης κοινόχρηστου δρόμου στην Κοινότητα Ελαιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Ανάπλαση κοινοχρήστου χώρου Κοινότητας Ελαιώνα», είναι προϋπολογισμού 25.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται με από πιστώσεις ΚΑΠ 2022 και είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Δελφών για το 2022.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι εργασίες αφορούν δρόμο στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου από την διασταύρωση του δρόμου προς Εκκλησία και μέχρι τη διασταύρωση με την βορινή είσοδο-έξοδο της κοινότητας και προς το νεκροταφείο.

Στο τσιμεντοστρωμένο τμήμα θα γίνει παρέμβαση υψομετρικής προσαρμογής και ακολούθως θα επιστρωθεί με πλάκες Άρτας, όμοιες με αυτές του ήδη πλακοστρωμένου τμήματος, ενώ σε δεύτερο τμήμα θα γίνει τμηματική επισκευή του υπάρχοντος τσιμεντοστρωμένου δρόμου.

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Άμφισσας, κ. Νικόλαος Λουπάκος, σε δήλωσή του με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών σημείωσε: «Μία ακόμα παρέμβαση στον τομέα της οδοποιίας είναι γεγονός για το Δήμο Δελφών, αυτή τη φορά στην Κοινότητα του Ελαιώνα».

Παράλληλα, στο Δήμο Δελφών υπεγράφη προ ημερών, η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήμα εντός της Κοινότητας των Αγίων Πάντων που οδηγεί προς την παραλία, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια των χρηστών του, βελτιώνοντας ταυτόχρονα αισθητικά το σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση οδοποιίας εντός Κοινότητας Αγίων Πάντων από την τρίτη γέφυρα έως την παραλία», είναι προϋπολογισμού 32.000,00 ευρώ και αφορά σε παρέμβαση συνολικής επιφάνειας 1.700,00 τμ..