Δήμος Γαύδου: Ολοκληρώθηκε στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης ο 1ος αγώνας δρόμου

Πολιτική


Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε στο Δήμο Γαύδου, ο 1ος αγώνας δρόμου στην ιστορία του τόπου, με πολλούς αθλητές αλλά και δημότες να δίνουν το παρών.

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Γαύδου στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Οι συμμετέχοντες που προέρχονταν από τους κατοίκους της Γαύδου, απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα ξεπέρασαν τους 150, ένα όριο που είχε τεθεί από την οργανωτική επιτροπή και μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες υπερκαλύφθηκε!

Νικητές της μεγάλης Γιορτής Αθλητισμού Γαύδου αναδείχθηκαν:

Στην κατηγορία Ανδρών:

1) Μιλτιάδης Καμπιτάκης, 0:30:39.443

2) Νικόλαος Καμπιτάκης, 0:31:27.950

3) Χρήστος Ταλλας, 0:32:57.736

Στην κατηγορία Γυναικών:

1) Μαρία Μαννιάνα Μιγάδη, 0:48:00.036

2) Μαριάννα Γαλεράκη, 0:50:10.213

3) Δανάη Αρβανίτη, 0:50:37.190

Σε ότι αφορά τον παιδικό αγώνα του ενός χιλιομέτρου, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά τερμάτισαν μαζί δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα είναι δυο βασικές και θεμελιώδεις αρχές του ευ αγωνίζεσθε!

Η Δήμαρχος Γαύδου κα Λίλιαν Στεφανάκη στην ομιλία της στην έναρξη των αγώνων τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο σκοπός της σημερινής διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του  νησιού  αλλά και σε ανθρώπους απ΄ έξω όπως λέμε εμείς, να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή μαζικής συμμετοχής.

Επιπλέον …να δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν την περιβαλλοντική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νησιού και η διοργάνωση να συμβάλει στην ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Προσδοκία μας είναι η Γιορτή Αθλητισμού στη Γαύδο να γίνει θεσμός και η μεγάλη ανταπόκρισή σας μας κάνει βέβαιους για αυτό».