Γκάφα από την Τζιλ Μπάιντεν – Παρομοίωσε με … τάκος τους ισπανόφωνους

Κόσμος


Το Σαν Αντόνιο είναι φημισμένο για το πρωινό με τάκος και η Πρώτη Κυρία προσπαθούσε -αποτυχημένα, να κάνει μια φιλοφρόνηση.

Πολύ στραβά πήγε η προσπάθεια της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν να κάνει φιλοφρόνηση προς τους Λατίνους, λέγοντας πως είναι τόσο μοναδικοί όσο τα τάκος για πρωινό.

Μιλώντας στο συνέδριο της UnidosUS, πρώην Εθνικό Συμβούλιο της Λα Ρίζα (NCLR)  στο Σαν Αντίονιο, η Τζιλ Μπάιντεν προσπάθησε να επαινέσει τον Ραούλ Ιζαγκίρε, που ήταν επικεφαλής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για 30 χρόνια.

«Ο Ραούλ βοήθησε να στηθεί αυτή η οργάνωση στη βάση της αντίληψης ότι η ποικιλομορφία αυτής της κοινότητας, τόσο ξεχωριστή όσο τα μποντέγκας (ψιλικατζιδικα) του Μπρόνξ, τόσο όμορφη όσο τα λουλούδια που ανθίζουν στο Μαϊάμι και τόσο μοναδική όσο το τάκος για πρωινό εδώ στο Σαν Αντόνιο, είναι η δύναμή σας», είπε η Τζιλ Μπάιντεν.

Στην πόλη της Νέας Υόρκης, οι άνθρωποι λατρεύουν την ευκολία που παρέχουν τα καταστήματα που είναι γνωστά ως μποντέγκας που συνήθως ανήκουν σε εμπόρους από τον Άγιο Δομίνικο και το Πουέρτο Ρίκο. Η κ. Μπάιντεν πρόφερε λάθος το όνομά τους, αναφερόμενη σε αυτά ως μπογκέντας, όπως αναφέρει το Reuters.

Το Μαϊάμι αποτελεί έναν συνήθη προορισμό για λατίνους που μεταναστεύουν στις ΗΠΑ. Το Σαν Αντόνιο είναι επίσης μια πόλη με μεγάλη λατινική κοινότητα. Το 65% των περίπου 1,5 εκατ. κατοίκων είναι ισπανόφωνοι ή Λατίνοι. Η πόλη είναι ξακουστή για την κουζίνα της και περήφανοι για το πρωινό με τάκος.

Η Εθνική Ένωση Ισπανόφωνων Δημοσιογράφων δεν ξετρελάθηκε με τις δηλώσεις της κ. Μπάιντεν και σχολίασε ότι οι κειμενογράφοι της οφείλουν να επιδεικνύουν «μεγαλύτερη κατανόηση της πολυπλοκότητας των ανθρώπων μας.

«Δεν είμαστε τάκος. Η κληρονομία μας ως Λατίνοι, διαμορφώνεται από μια ποικιλία διασποράς, πολιτισμών και τροφικών παραδόσεων και δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα στερεότυπο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Συντηρητικοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησαν ασχολίαστη τη γκάφα της Πρώτης Κυρίας και διερωτώνται ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις αν είχε πει κάτι αντίστοιχο κάποιος ρεπουμπλικανός.

«Δεν είναι περίεργο που οι ισπανόφωνοι φεύγουν από το δημοκρατικό κόμμα», σχολίασε ο Άντι Μπιγκς Ρεπουμπλικανός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Αριζόνα.

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News