Γιώργος Πιλίδης: Τι είπε για όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης και τον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς Αγώνες

Αθλητικά


Ο Γιώργος Πιλίδης μίλησε στο «Τι Λες Τώρα!» στο MEGA για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Ο αθλητής της ελεύθερης πάλης, Γιώργος Πιλίδης μίλησε για τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό του από τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ), Χαράλαμπος Πελέκης μίλησε με τη σειρά του στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» στο MEGA αναφορικά με τον αποκλεισμό του Γιώργου Πιλίδη από τους συγκεκριμένους αγώνες.

Όπως είπε την ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στο Κιλκίς, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπου θα κρινόταν ποιοι αθλητές θα συμμετείχαν αργότερα στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο νομικός σύμβουλος επισήμανε πως ορισμένοι αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Πιλίδης συμμετείχαν σε μια διαμαρτυρία η οποία εμπόδισε τους συναθλητές τους να αγωνιστούν.

«Στο οπτικοακουστικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, φέρονται αθλητές, πρώην προπονητές να έχουν καταλάβει τον αγωνιστικό χώρο με πανό κατά πρώην συναθλητή τους, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι αγώνες, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά» τόνισε ο κ. Πελέκης.

Ο Γιώργος Πιλίδης δήλωσε πως όσα ανέφερε παραπάνω ο νομικός σύμβουλος δεν ισχύουν, καθώς όταν τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο προκειμένου να αρχίσουν οι αγώνες, εκείνοι το έκαναν.

Ο αθλητής σημείωσε πως οι εντάσεις στον χώρο των αγώνων συνέβησαν την Κυριακή, τη δεύτερη μέρα δηλαδή των αγώνων και ρώτησε τον κ. Πελέκη γιατί δεν έγιναν οι αγώνες το Σάββατο, που δεν σημειώθηκε καμία ένταση.

«Η Ομοσπονδία τον κυνηγά εδώ και ενάμιση χρόνο»

Η δικηγόρος του αθλητή, Ειρήνη Μαρούπα δήλωσε χαρακτηριστικά «πως η Ομοσπονδία κυνηγά τον κ. Πιλίδη εδώ και ενάμιση χρόνο».

«Ο Πιλίδης ήρθε από τη Σουηδία με πρωτοβουλία του προπονητή του, προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η Ομοσπονδία του είπε να αλλάξει προπονητή προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Όλη αυτή η παρεξήγηση λύθηκε με την παρέμβαση του κ. Καπράλου, του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής και τόνισε πως δεν υπήρξε χρηματοδότηση προκειμένου να προπονηθεί ο αθλητής.

Η κ. Μαρούπα ανέφερε πως φτάσαμε έως αυτό το σημείο καθώς η Ομοσπονδία «επιλέγει μεταξύ αρεστών και όχι αρίστων».

«Όπως δεν ήθελε τον…Πηγή: in.gr