Γιώργος Παπανδρέου: «Η υπόθεση των υποκλοπών αναδεικνύει τη διαχρονική αντίληψη της ΝΔ για την εξουσία»

Πολιτική


Σε σχέση με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων, ότι ο κόσμος νοιάζεται για την ακρίβεια και την ενέργεια και ότι «είναι λίγοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα των υποκλοπών», ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε!».

Πολύπλευρη επίθεση στη κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Βουλή για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, που θα ερευνήσει την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Τι θα πει ο πρωθυπουργός όταν βρεθεί με ομολόγους του της ΕΕ και τον ρωτήσουν, γιατί το ίδιο σου το γραφείο παρακολουθούσε δημοσιογράφους και αντίπαλο πολιτικό – πρόεδρο κόμματος της αντιπολίτευσης;», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε έωλο επιχείρημα, το γεγονός ότι και άλλες χώρες χρησιμοποιούν μεθόδους παρακολούθησης για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης: Σκανδαλίδης: «Θα καταθέσουμε αίτημα να έρθει ο φάκελος παρακολούθησης του Ανδρουλάκη στη Βουλή»

«Κατέρρευσε εκκωφαντικά, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε ενώπιον της Βουλής να μας πει, γιατί ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτελεί κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια και, τελικά, γιατί παρακολουθείτο. Ακόμα και η ομολογία λάθους, αν ήταν λάθος, δεν αποτελεί εξήγηση του γιατί έγινε το λάθος. Γιατί προφανώς αυτοί που έδωσαν εντολή για την παρακολούθηση, δεν το θεωρούσαν λάθος», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Υποστήριξε, επίσης, ότι εκείνοι που παρακολούθησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη «ήταν η καρδιά του κυβερνητικού συστήματος της ΝΔ, του λεγόμενου ‘άρτια οργανωμένου επιτελικού κράτους’, που θεωρούσαν ότι έκαναν το σωστό».

Και προσέθεσε: «Αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης των πρόσφατων υποκλοπών. Δεν αποτελεί απλά μια τυχαία εγκληματική πράξη. Αποτελεί τεκμήριο μιας αντίληψης για τη νομή της εξουσίας, την αυθαίρετη ιδιοποίηση του κράτους και των πόρων του ελληνικού λαού».

«Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε»

Σε σχέση με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων, ότι ο κόσμος νοιάζεται για την ακρίβεια και την ενέργεια και όχι για τις δημοσκοπήσεις – ότι «είναι λίγοι όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα των υποκλοπών» – ο κ. Παπανδρέου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Με αυτό το πλευρό να…Πηγή: in.gr