Γιατί είναι σημαντικό εκτός από το ζώδιο να γνωρίζεις και τη Σελήνη σου

Lifestyle


Η Σελήνη είναι η βάση του σπιτιού σου. Και το μέρος από όπου παίρνεις ενέργεια τις περισσότερες φορές.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το ζώδιό μας από πολύ μικρή ηλικία. Συχνά θα το δεις να αναφέρεται και ως ”sun sign”. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι το βασικό χαρακτηριστικό μας. O Ήλιος μας δηλαδή. Το πιο λαμπρό, αυτό που καταλαβαίνουν οι άλλοι πιο γρήγορα σε εμάς. Και φυσικά, η πιο εμφανής επιρροή στον γενέθλιο χάρτη μας. Μια ματιά στα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου λέει: “Αυτή είμαι εγώ!”

Κάτι άλλο που σε καθορίζει είναι η Σελήνη σου

Κοιτάζοντας τη Σελήνη σου έχεις αυτές τις στιγμές αναλαμπών στην αστρολογία. Νιώθεις πως βλέπεις ακριβώς αυτό που είσαι εσύ. Η ανάγνωση της Σελήνης σου μοιάζει σαν να επιστρέφεις στο σπίτι. Επειδή τα χαρακτηριστικά είναι τόσο οικεία. Κατά την προετοιμασία για την ανάγνωση του αστρολογικού σου χάρτη, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζεις, μετά από το βασικό σου ζώδιο.

Η Σελήνη είναι η βάση του σπιτιού σου. Και το μέρος από όπου παίρνεις ενέργεια τις περισσότερες φορές.

Η Σελήνη είναι ο πομπός αλλά και ο δέκτης των ερεθισμάτων μας. Είναι το πώς ενσωματώνουμε μέσα μας αυτό που συμβαίνει, αφού το έχουμε αναλογιστεί πρώτα. Τα χαρακτηριστικά της Σελήνης είναι ενστικτώδη, ασυνείδητα. Οποτεδήποτε είμαστε αντιμέτωποι με μια εντελώς νέα εμπειρία, βγαίνει μπροστά το ζώδιό μας. Μόλις έχουμε ένα πλαίσιο αναφοράς για κάτι, ωστόσο, η Σελήνη αναλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό.

Ο Συνδυασμός Ήλιου και Σελήνης

Στην ιδανική περίπτωση, τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη βρίσκουν τρόπους να δουλεύουν αρμονικά. Η Σελήνη είναι το πηγάδι της μνήμης. Εκεί όπου συμβαίνουν όλες οι συναισθηματικές αλχημείες. Ο Ήλιος γίνεται πιο λαμπερός όταν κατευθύνεται προς συνειδητές κινήσεις. Η Σελήνη διατηρεί το δικό της οδηγό, συνήθως με πολύ ονειροπόληση μέσα.

Έχουμε παρατηρήσει αυτό το ξεδίπλωμα των χαρακτηριστικών του Ήλιου, καθώς τα βιώματα της ζωής μας αυξάνονται και ενισχύουν την αίσθηση του ποιοι είμαστε.

Πτυχές του Ήλιου και της Σελήνης

Αυτό που μένει να δεις είναι εάν υπάρχει αρμονία ή ένταση, μεταξύ των δύο αυτών στοιχείων στον γενέθλιο χάρτη σου. Βρες τον Ήλιο και τη Σελήνη στον χάρτη σου. Είναι πολύ σημαντικό για να προχωρήσεις βαθύτερα πέρα ​​από τα βασικά γνωρίσματα του ζωδίου σου.

Όταν ο Ήλιος είναι συνδεδεμένος με τη Σελήνη, τότε είναι σαν να βιώνεις τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου στο έπακρο. Το εγώ σου έχει πολλή συναισθηματική δύναμη πίσω του. Γνωρίζεις γρήγορα τι θέλεις και το κυνηγάς. Με την ένωση Ήλιου και Σελήνης, νιώθεις σιγουριά και έχεις μια αίσθηση ευεξίας. Αυτό σημαίνει συχνά ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται στο ίδιο στοιχείο (φωτιά, γη, αέρας ή νερό).

Η πρόκλησή είναι όταν αυτά τα δύο στοιχεία είναι σε τετράγωνο. Τότε πρέπει να ενσωματώσεις αυτό που αισθάνεσαι μέσα στην αντιφατική φύση σου. Αυτό που θέλεις (Ήλιος), μπορεί να είναι τόσο διαφορετικό από αυτό που χρειάζεσαι (Σελήνη). Η επίλυση αυτού απαιτεί χρόνο και συχνά έρχεται μέσω πολλών δοκιμών. Να είσαι υπομονετική με αυτό που έρχεται σε σύγκρουση μέσα σου.

Με την σύνδεση Ήλιου και Σελήνης μπορείς να αντιμετωπίσεις τα άκρα και προς τις δύο κατευθύνσεις. Μπορεί να είσαι εντελώς εξωστρεφής κατά περιόδους, ή να υποχωρείς στον δικό σου κόσμο και απλώς να αντιδράς σε γεγονότα. Φτάνει μόνο να ξέρεις πως να διαβάζεις τα σημάδια και να παρακολουθείς την πορεία τους.

Διαβάστε επίσης:

Το φαινόμενο “hoovering” σε μια σχέση και πώς να το αποφύγεις

3 ζώδια που θέλουν όλη την προσοχή σου σε μία σχέσηΠηγή: Skai News