Γιάννης Οικονόμου: «Η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται και ανά πάσα στιγμή μπορεί να απαντήσει σε κάθε πρόκληση»

Πολιτική


Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το ταξίδι Μητσοτάκη στο Βερολίνο αλλά και το εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Στα ελληνοτουρκικά αλλά και στην ετοιμότητα της χώρας μας, αναφέρθηκε εκ νέου σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου έκανε αναφορές και στα κακόβουλα λογισμικά, αλλά και στα υπόλοιπα θέματα επικαιρότητας όπως και στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από την σεξουαλική κακοποίηση.

  • Διαβάστε επίσης: Νίκος Ανδουλάκης στο MEGA: «Η απόπειρα παρακολούθησής μου ήταν ξεκάθαρα μία απαράδεκτη παρακρατική πράξη»

«Η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται»

Βέβαιος πως η εμβέλεια των τουρκικών απόψεων όλο και θα συρρικνώνεται εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα Πέμπτη.

«Η χώρα μας ούτε τρομοκρατείται, ούτε πανικοβάλλεται και απαντά σε κάθε πρόκληση, η οποία είναι και απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά στα κακόβουλα λογισμικά ο κ. Οικονόμου υποστήριξε πως η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές δεν έχει προμηθευτεί με κάποια από αυτά και επιβεβαίωσε πως θα απαγορευτεί καθολικά η εμπορία και χρήση τέτοιων λογισμικών.

Για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο

«Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Βερολίνο και συμμετέχει στη Σύνοδο Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια. Η Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή και η πρώτη χώρα της περιοχής της Βαλκανικής που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Στηρίζει επίσης τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και την ενεργειακή ασφάλεια τόσο με τις υποδομές που αναπτύσσουμε όσο και με τις γενικότερες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε το τελευταίο διάστημα. Πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν πολλαπλά οφέλη για το σύνολο της περιοχής. Κι ο ρόλος της χώρας μας αναγνωρίζεται απ’ όλους τους διεθνείς παράγοντες καθώς η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων και στην εμπέδωση της σταθερότητας που βασίζεται στο δίκαιο και τη νομιμότητα».

Για την προστασία των…Πηγή: in.gr