Γιάννης Οικονόμου: Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να βρισκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας

Πολιτική


Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη θα δώσει «απαντήσεις καθαρές», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Στη ΔΕΘ θα ακούσουμε από τον πρωθυπουργό σημαντικά πράγματα, που θα απαντούν στις ανάγκες των πολιτών και στις προσδοκίες της κοινωνίας για τους καιρούς που ζούμε, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις εξωγενείς κρίσεις που έχουμε, στο δύσκολο χειμώνα που προδιαγράφεται και για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ευρώπη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1», ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για μέτρα «και άμεσης εφαρμογής, άρα και ανακούφισης για όλες τις πτυχές του οικονομικού βίου, αλλά και μέτρα πιο μόνιμα, αντιμετώπισης στρεβλώσεων, παθογενειών, ενίσχυσης του εισοδήματος. Μέτρα που είναι σε θέση η κυβέρνηση αυτή να παρέχει στην ελληνική κοινωνία», όπως είπε.

Διαβάστε επίσης: Οικονόμου για καταγγελία Σπίρτζη: Η κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ το φτηνό θέαμα

«Στήριξη για το ρεύμα σε όλους ανεξαιρέτως»

Στήριξη σε όλη την κοινωνία για το ηλεκτρικό ρεύμα υπήρχε, υπάρχει και θα εξακολουθεί να υπάρχει, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και προσέθεσε πως «όλοι, ανεξαρτήτως των καταναλώσεων που έχουν, θα εξακολουθούν να στηρίζονται. Αυτό θα διατηρηθεί σε οριζόντιο επίπεδο και αυτό είναι μια επιλογή που η ελληνική κυβέρνηση έκανε πρώτη και με τρόπο που υιοθετείται τώρα και από άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη», τόνισε.

Όπως είπε, «η εξοικονόμηση θα κινητροδοτείται. Θα επιβραβεύεται περισσότερο. Θα εξακολουθεί να υπάρχει για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, σημαντική ενίσχυση για όλους. Όποιος καταναλώνει περισσότερο, θα έχει μικρότερη ενίσχυση. Πάντως, θα έχει σημαντική ενίσχυση».

Εξήγησε πως αυτό είναι απότοκο της δυνατότητας που έχουμε «και μέσω του μηχανισμού τιμολόγησης που εφαρμόζουμε από τον Ιούλιο, τα χρήματα, δηλαδή, που μπορούμε να εξοικονομούμε στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και, φυσικά, των δυνατοτήτων που δημιουργεί η οικονομία στον προϋπολογισμό».

Τα μέτρα για τους πολίτες

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σημειώνοντας τα εξής:

«Είμαστε μια μέρα πριν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Αυτό…Πηγή: in.gr