Γεωργιάδης: Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Οικονομία


Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Από χθες είναι στη δημόσια διαβούλευση ίσως το δυσκολότερο πράγμα που έχω κάνει αυτά τα τρία χρόνια στο υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι η λύση για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ευελπιστώ ότι ο νόμος θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου».  Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του, σήμερα στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «Διασώζονται όλες οι θέσεις εργασίας στα ναυπηγεία και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα χρήματα που τους χρωστάνε τα ναυπηγεία εδώ και 7-8 χρόνια. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν περίπου 41 εκατ. ευρώ. Και εγώ και ο κ. Νίκος Παπαθανάσης δουλέψαμε γι΄ αυτό το project πάρα πολύ, ήταν πολύ δύσκολο. Γιατί τα ναυπηγεία έχουν χρέος 440 εκατ. και όπως καταλαβαίνετε, το να βρεις άνθρωπο να θέλει να μπει σε ένα ναυπηγείο που χρωστάει 440 εκατ. δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης Συνταξιούχοι: Μέρος των αναδρομικών σε όλους

Επίσης σημείωσε: «Δεν σας κρύβω και μια προσωπική υπερηφάνεια: όταν ανέλαβα το υπουργείο και τα τρία ναυπηγεία ήταν κλειστά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν θα φύγω από αυτό το υπουργείο και τα τρία ναυπηγεία Νεώριο, Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα θα δουλεύουν».

Το θέμα του Turkaegean

Σχολιάζοντας τα θέματα της επικαιρότητας ο υπουργός ανέφερε για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ: «Εμένα μπορεί να με βρίζουν για όλα, αλλά για ένα δεν μπορούν να με βρίζουν: για το αν λύνουμε τα θέματα στο υπουργείο Ανάπτυξης. Στο ΕΣΠΑ από την 19η θέση είμαστε στην 1η, στο Ελληνικό -που λέγανε για τις μπουλντόζες- δεν μπορείς να πλησιάσεις από τη σκόνη, όλες οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν γίνει, τα ναυπηγεία προχωράνε. Βρίστε ελεύθερα, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου».

Διαβάστε επίσης Λογαριασμοί ρεύματος: Ανατροπή στα μέτρα λόγω Nord Stream 1

Σε ερώτηση για το Turkaegean ανέφερε: «Κάθε θέμα πρέπει να το βλέπουμε στην πραγματική του διάσταση. Ενοχλήθηκα πάρα πολύ από το Turkaegean για αυτό και έδωσα εντολή για ΕΔΕ και έχω βάλει νομικούς συμβούλους να αντιμετωπίσουν το θέμα. ‘Αλλο όμως ότι ενοχλούμαι γιατί καταλαβαίνω πως είναι άλλος ένας μοχλός στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και άλλο οι εθνικιστικές υπερβολές από τον κ. Τσίπρα».

«Εμείς θα υποστηρίξουμε ότι δεν…Πηγή: Source link