Γερμανικός Τύπος για ελληνοτουρκικά: «Πολεμικά στο Αιγαίο δεν θα ήταν η σωστή διαφήμιση»

Πολιτική


Οι πιθανότητες ένοπλης εμπλοκής στο Αιγαίο, η “εισβολή” Ρώσων στην Αττάλεια και η έγκριση του Ειδικού Ταμείου 100 δις για τις γερμανικές ενοπλες δυνάμεις στις αναφορές του τύπου.

Στο θέμα της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην επικείμενη επίσκεψη του Όλαφ Σολτς στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η DW, μια γερμανική εβδομάδα στην Ελλάδα ξεκινά σε λίγες ημέρες και όσοι διαθέτουν γερή μνήμη, δεν θα θυμούνται σε επισκέψεις δύο ανώτατων αξιωματούχων της γερμανικής κυβέρνησης στη χώρα σε απόσταση λίγων μόνο ημερών. Ελάχιστες ακόμη οι σχετικές αναφορές, προς το παρόν μόνο σε διαδικτυακές ενημερωτικές σελίδες.

Στον απόηχο των ελληνοτουρκικών όμως το περιοδικό Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση επανέρχεται αναλυτικά στην επικοινωνιακή επίθεση ενημέρωσης του Έλληνα πρωθυπουργού στο έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών και το τετ α τετ με τον Όλαφ Σολτς για την τελευταία κλιμάκωση των λεκτικών επιθέσεων και απειλών από την πλευρά της Τουρκίας.

Και ο συντάκτης διερωτάται: «Απειλείται στρατιωτική αντιπαράθεση στη Μεσόγειο; Ούτε οι Βρυξέλλες αλλά ούτε και το Βερολίνο θεωρούν πιθανό ότι Τουρκία και Ελλάδα θα κάνουν πόλεμο μεταξύ τους, θα είχαν να χάσουν πολλά και οι δύο σε μια τέτοια διένεξη.Αλλά ότι οι εντάσεις σύντομα θα μειωθούν, ούτε αυτό φαίνεται πιθανό. Και οι δύο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό ρυθμό. Βέβαια επίσημα οι εκλογές θα γίνουν το 2023, αλλά θα μπορούσαν να μεταφερθούν για φέτος. Κυρίως ο Ερντογάν θα πρέπει να φοβάται για την επανεκλογή του μετά από 20 χρόνια στην εξουσία λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι εθνικιστές ψηφοφόροι και από τις δύο πλευρές θα μπορούσαν να κινητοποιηθούν παίρνοντας σκληρή στάση απέναντι στον ορκισμένο εχθρό τους. Ελπίδα για αποκλιμάκωση έρχεται προς το παρόν μόνο από τον τουρισμό. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία ελπίζουν ότι θα αγγίξουν επίπεδα ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι. Πολεμικά στο Αιγαίο δεν θα ήταν η σωστή διαφήμιση» σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Εισβολή» πλούσιων Ρώσων στην Αττάλεια

Η Αττάλεια είναι ένας θελκτικός προορισμός για τουρίστες, αλλά όχι μόνο. Όπως γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung πλούσιοι Ρώσοι αγοράζουν καλοκαιρινά θέρετρα, κάτι που ωθεί προς τα πάνω τις…Πηγή: in.gr