Βρετανία: Χάος με τις πτήσεις στο Gatwick – Πέθανε άνδρας με αναπηρία από πτώση σε κυλιόμενη σκάλα

Κόσμος


Ο άνδρας περίμενε βοήθεια για να αποβιβαστεί από την πτήση του ίδιου και της συζύγου του, αλλά οι υπεύθυνοι τον άφησαν μόνο του 

Ένας επιβάτης με αναπηρία βρήκε τραγικό θάνατο, καθώς έπεσε από κυλιόμενη σκάλα στο αεροδρόμιο Gatwick, αφού κατέβηκε από την πτήση του, όταν τον άφησαν στο αεροπλάνο της EasyJet. 

Ο άνδρας περίμενε βοήθεια για να αποβιβαστεί από την πτήση του ίδιου και της συζύγου του, αλλά οι υπεύθυνοι τον άφησαν μόνο του. Η σύντροφός του είχε ήδη αποβιβαστεί από το αεροσκάφος από το προσωπικό ασφαλείας της Wilson – η οποία είναι μια ιδιωτική εταιρεία που βοηθάει τους επιβάτες με αναπηρία.

Ο θάνατός του είναι ο πρώτος που συνδέεται με το ταξιδιωτικό χάος που κατακλύζει τα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα.

Όπως γράφει η «Daily Mail» για το περιστατικό, «ένα μέλος του προσωπικού ήρθε να πάρει μια γυναίκα στο αεροδρόμιο, αλλά ο άνδρας έμεινε στο αεροπλάνο. Πρέπει να μην ήθελε να περιμένει το μέλος του προσωπικού να επιστρέψει και έτσι μπήκε μόνος του στον τερματικό σταθμό. Έτσι, λοιπόν, ενώ βρισκόταν στην κυλιόμενη σκάλα, ο επιβάτης έπεσε με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα και να πεθάνει. Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ. Κάποιος έπρεπε να τον είχε βοηθήσει».

Οι εικόνες από το χάος που επικρατεί στα αεροδρόμια της Βρετανίας έχουν «παίξει» σε όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη. Συγκλονίζουν οι εικόνες παραθεριστών να αναγκάζονται να κοιμούνται στο πάτωμα των αεροσταθμών εν μέσω μεγάλων καθυστερήσεων. 

Σύμφωνα με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό, «θα πρέπει να τεθούν ερωτήματα σχετικά με το προσωπικό που ήταν διαθέσιμο να βοηθήσει όταν έφτασε αυτή η πτήση. Δείχνει την απογοήτευση ορισμένων επιβατών που δεν μπορούν να περιμένουν στα αεροσκάφη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ελπίζοντας ότι τελικά θα φτάσει βοήθεια».
 

Πηγή: skai.grΠηγή: Skai News