Βούλα: Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον δήμαρχο – «Με καθυστέρηση μιας ώρας η πρώτη επέμβαση κατά της φωτιάς»

Πολιτική


«Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας» επεσήμανε επιπρόσθετα ο Χρήστος Σπίρτζης.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος, Γιώργο Βασιλειάδη, τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, Χαρά Καφαντάρη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής και της ΟΜ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μετέβη στο δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε, με τη βοήθεια χάρτη, το κλιμάκιο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς της 4ης Ιουνίου 2022 στην περιοχή ενώ από τη συζήτηση προέκυψε ότι σημειώθηκε μεγάλη χρονική καθυστέρηση μέχρι την πρώτη επέμβαση στο πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, διαπιστώθηκαν και προβλήματα συντονισμού της επιχείρησης.

«Σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση μίας ώρας από την έναρξη της πυρκαγιάς για να ανταποκριθεί. Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας.

»Επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και η μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που μπορεί να γίνει είναι η απομάκρυνση του επιτελικού χάους της κυβέρνησης Μητσοτάκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης στις δηλώσεις του μετά την ενημέρωση από τον δήμαρχο.

Διαβάστε επίσης Φωτιά στη Βούλα: Σε εξέλιξη η καταγραφή ζημιών στο Πανόραμα – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη έχει ως εξής:

«Να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για την ενημέρωση. Δυστυχώς, παρά την περσινή καταστροφή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει σαν να μην είδε τίποτα.

»Σημειώθηκε πολύ μεγάλη καθυστέρηση μίας ώρας από την έναρξη της πυρκαγιάς για να ανταποκριθεί. Πέρασαν πολλοί μήνες χωρίς να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί στον δήμο Γλυφάδας.

»Επικοινωνία, προπαγάνδα και μηδενικό αποτέλεσμα. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος και η μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που μπορεί να γίνει είναι η απομάκρυνση του επιτελικού χάους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

»Στεκόμαστε δίπλα…Πηγή: in.gr