Βουλή: Τι είπαν Σταϊκούρας – Παφίλης για τη ΛΑΡΚΟ

Πολιτική


Η κυβέρνηση έδωσε 53 εκατομμύρια ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ, είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, απαντώντας σε παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον υπουργό και την κυβέρνηση ότι «Είσαστε υπάλληλοι των μονοπωλίων, των πολυεθνικών».

«Είναι αυτή η κυβέρνηση που έδωσε 53 εκατομμύρια ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε δώσει στο παρελθόν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας νωρίτερα σε παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ότι υπήρξε σχέδιο απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που έβλεπαν στη ΛΑΡΚΟ έναν μεγάλο ανταγωνιστή (στη φωτογραφία από την Eurokinissi/Καραγιάννης Μιχάλης, επάνω, συγκέντρωση, χθες Τρίτη, έξω από τη Βουλή των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ).

«Δεν έχω αλλάξει άποψη»

Κατά την αντιπαράθεση στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως «από τα 53 εκατομμύρια ευρώ, το σημαντικότερο κομμάτι πήγε στη ΔΕΗ, για να μείνει ανοικτή η εταιρεία που θα έκλεινε το 2020 και ένα κομμάτι πήγε στους εργαζόμενους για αμοιβές […]

Εχω πάει ουκ ολίγες φορές στη ΛΑΡΚΟ. Εχω πάει σε γενικές τους συνελεύσεις και δεν έχω αλλάξει άποψη. Επί μία δεκαετία – μπορείτε να ρωτήσετε τους εκπροσώπους σας – δεν έχω αλλάξει άποψη.

Η άποψή μου για το παρόν και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ είναι δεδομένη και, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται επί δέκα χρόνια. Εάν είναι τόσο καλά τα πράγματα στη ΛΑΡΚΟ, εικάζω ότι σε λίγες εβδομάδες από τώρα θα υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Είναι δημόσιος διαγωνισμός. Αφού μιλάμε για ξεπούλημα, λογικά θα έρθουν πάρα πολλοί επενδυτές. Αρα, δικαιώνεστε ότι πράγματι υπάρχει ένα περιουσιακό στοιχείο το οποίο αξίζει πάρα πολύ.

Να δούμε όμως, πόσοι θα είναι οι επενδυτές. Να δούμε. Και τότε θα δούμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση της ΛΑΡΚΟ. Εύχομαι ειλικρινά να είναι πολλοί. Αν όμως δεν είναι πολλοί, μάλλον αυτό δείχνει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και χρειάζονται πολλά κεφάλαια».

«Εχουν σβήσει δύο καμίνια»

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είχε επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «έχουν σβήσει δύο καμίνια» της ΛΑΡΚΟ.

«Πράγματι λειτουργεί ένα» απάντησε ο υπουργός. «Για ποιους λόγους όμως λειτουργεί ένα; Διότι…Πηγή: in.gr